Tunnistatko huolestuttavat merkit? Jo nukkumisasentosi voi paljastaa, että suhteesi ei voi hyvin

Muutama merkki nukkumaanmenoaikaan voi viitata siihen, ettei parisuhteesi voi hyvin.

Joitain yleisiä varoitusmerkkejä parisuhteen laadusta on: jatkuvat riidat, etäiset välit, salaisuudet ja hermostuneisuus. Mutta on myös olemassa joitain vähemmän tunnettuja merkkejä.

Parisuhdeasiantuntija Kate Taylor kertoi The Sun -sivustolle, mihin merkkeihin kannattaa kiinnittää huomiota nukkumaan mennessä.

1. Asento

– Jos nukahdat selälläsi, läheisyytenne kärsii liki varmasti, Taylor toteaa.

Selällään nukkuminen viittaa asiantuntijan mukaan siihen, että pariskunnalla todennäköisesti on ongelmia, mutta ne on päätetty jättää huomiotta sen sijaan, että niistä keskusteltaisiin rehellisesti.

Taylorin mukaan myös selät vastakkain nukkuminen on huono ennusmerkki. Se nimittäin estää spontaanin pusuttelun, intiimit keskusteluhetket ja katsekontaktin. 

– Se on varma tapa ajautua erilleen.

Taylor kehottaa jättämään puhelimen makuuhuoneen ulkopuolelle, jotta huomio ei kiinnity siihen juuri ennen nukahtamista. Hän suosittelee myös tietoista yritystä keskusteluun ja kumppanin syleilyä ennen nukkumaan menoa. Lusikka-asento on hyvä ratkaisu.

– Kääntykää samaan suuntaan ja olkaa fyysisessä kontaktissa ennen kuin nukahdatte. Käsien pitäminen tai jalkojen koskettaminen tuo teidät lähemmäs toisianne.

2. Katse välillenne

Kaikissa parisuhteissa tarvitaan tilaa, mutta sängyssä parin kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millainen rako heidän välillään on. Jos huomaat, että sinun ja kumppanisi välillä on yleensä tuntuva väli, saattaa se Taylorin mukaan tarkoittaa sitä, että ette ole yhteydessä toisiinne, vaan olette sen sijaan onnettomia.

– Ehkä teillä on selvittämätön riita tai toinen teistä välttelee seksiä.

Taylorin ratkaisu tilanteeseen on selvä.

– Ihonkontakti on pakollinen. Oksitosiini, läheisyyshormoni, vapautuu koskettamisen kautta.

Ennen kuin tekee suuria päätelmiä suhteen tilasta, kannattaa kuitenkin tarkastaa myös patjan kunto. Rako välillänne voi johtua nimittäin myös patjan kunnosta. Panostakaa siis kiinteään muistipatjaan, jonka pitäisi parantaa unenlaatua ja seksielämää.

3. Aamun ja illan virkku

Ihmiset ovat yleensä jaettavissa aamun ja illan virkkuihin. Jos olette parisuhteessanne yksi kumpaakin sorttia, saatatte olla pulassa.

Taylor selittää, että jos illan virkku pariutuu varhain aamulla nousevan kanssa, he saattavat huomata, etteivät juurikaan ole edes kotona samaan aikaan. Petipuuhien pakkosuorittaminen niiden harvinaisten sekuntien aikaan, kun on sängyssä samaan aikaan, aiheuttaa vain katkeruutta, epävarmuutta ja yksinäisyyttä.

Ja kun toinen herättää jo nukkuvan kompuroimalla sänkyyn tai naputtelemalla älypuhelintaan, on taattua, että herätetty osapuoli on ärsyyntynyt.

Illan virkun halu kukkua myöhään hereillä voi olla merkki itsenäisyyden hamuamisesta tai pään työntämisestä hiekkaan, mitä ongelmiin tulee.

Taylor ehdottaa kompromissia.

– Illan virkku voisi mennä sänkyyn tuntia aiemmin ja aamun virkku voisi pysytellä sängyssä kirjaa lukien tunnin aamulla.

– Ajan myötä, kehon kellot voisivat mennä samaan tahtiin.

Lähde: The Sun

***

1:07

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja