Onko kipinä sammunut? Näin vahvistatte suhdettanne makuuhuoneessa

Alkaako yhteys pätkiä? Nappaa vinkit, joiden avulla vahvistat yhteyttänne makuuhuoneen puolella.

Haalennut parisuhde voi saada lisäläheisyyttä seksistä – jopa tiede on sitä mieltä. Seksin aikana elimistöön vapauhtuu hormoneja, kuten rakkaushormonina tunnettua oksitosiinia. Oksitosiini vähentää stressiä ja lisää luottamuksen, turvallisuuden, läheisyyden ja rakkauden tunteita, toteaa pariterapeutti Mary Kay CocharoWomen's Health -sivustolle.

Iho ihoa vasten saa hormonit vapautumaan, joten vaatteiden riisuminen kumppanin kanssa voi olla nopein ja helpoin tapa syventää välejänne.

Kokeile seuraavia asioita makuuhuoneessa.

Sano ääneen

Hiljaa pysyminen petipuuhien aikana voi tarkoittaa sitä, että jäät paitsi mahdollisuudesta rakentaa lisäläheisyyttä kumppanisi ja itsesi välille. Kannattaa siis kertoa kumppanille, mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Cocharo kehottaa rohkeimpia sanottamaan ääneen nautinnon, jota parhaillaan koet.

– Tapahtuipa se sanoilla, voihkeilla tai parahduksilla, haluatte osoittaa, että olette läsnä toistenne kanssa.

Hengitä syvään

Syvään hengittäminen viestittää nautinnosta, ja sen tekeminen yhdessä kumppanin kanssa voi voimistaa kiihotusta.

– Tantrisessa seksissä opetamme ihmisiä hengittämään yhdessä yhteyden ja erotiikan luomiseksi.

Älä vilkuile puhelinta

Keskeytyksiä kannattaa välttää. Sammuta televisio ja pistä puhelin äänettömälle. Älä missään nimessä pidä taukoa kumppanistasi tarkistaaksesi tekstiviestisi. Cocharo painottaa, että seksin aikana sinun ja kumppanisi tulisi keskittyä vain toisiinne. Jos ette tee niin, saatatte jäädä paitsi mahdollisuudesta lähentyä, mutta on myös suuri riski, että loukkaat kumppanisi tunteita.

Ei lemmikkejä makuuhuoneeseen

Vaikka moni nukkuu lemmikit vuoteessaan, kissan tai koiran tuijotus seksin aikana voi tappaa tunnelman.

– Jos yrität katsoa kumppaniasi silmiin, ja vilkaiset muualle ja koirasi katso suoraan sinun silmiisi, se hieman rikkoo tunnelmaa, Cocharo toteaa.

Ota lemmikit syliisi toiste.

Tee makuuhuoneesta pyhä paikka

Moni asiantuntija toistaa sitä kuin mantraa: makuuhuoneen pitäisi olla paikka, jossa nukutaan ja rakastellaan. Cocharo toteaa, ettei makuuhuoneessa tulisi tehdä töitä, maksaa laskuja tai puhua puhelimessa. Hän ehdottaa tietokoneen siirtämistä pois makuuhuoneesta ja puhelimen laturin paikan siirtämistä muualle. Kaikki laitteet vain häiritsevät ja ovat pois sinun ja kumppanisi lähentymisestä.

Avaa silmäsi

Moni sulkee silmänsä seksin aikana, mutta ne kannattaisi pitää auki ainakin osan aikaan. Cochoran mukaan tiede osoittaa, että kun kaksi ihmistä katsoo toisiaan silmiin lähietäisyydeltä, aivojen helposti reagoiva osa rauhoittuu ja sallii ihmisten kokea syvemmän yhteyden. Kannattaa siis silloin tällöin luoda kumppaniin rakastava katse, mutta on toki hyvä myös tiedostaa, milloin katsekontakti kannattaa rikkoa ennen kuin tilanne muuttuu rakastavasta ja intohimoisesta kiusalliseksi. Karmiva, periksiantamaton tuijotus pilaa taatusti tunnelman.

Suunnittele romanttinen ilta

Ruokatermein todettuna jokaisen seksikerran ei tarvitse olla "viiden tähden päivällinen". "Pikaruoka" toimii silloin tällöin, mutta jokainen ateria ei voi olla hampurilainen. Joskus tarvitaan enemmän suunnittelua ja vaivannäköä. Ota siis välillä kynttilät esiin, flirttaile ja kiusaa, äläkä unohda esileikkiä. Nauti joka suupalasta. Tämä saa seksin tuntumaan nautinnollisemmalta ja erityisemmältä, ja ajan mittaan se voi vahvistaa yhteyttä välillänne. 

***

3:08

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja