Tunisialle valittiin uusi presidentti

Tunisian parlamentin puhemiehestä Fouad Mebazzasta on tullut maan virkaatekevä presidentti, kertoo Tap-uutistoimisto. Mebazza pyysi välittömästi virkavalansa vannottuaan pääministeri Mohammed Ghannouchia muodostamaan maalle koalitiohallituksen.

Maan oppositio kertoi jo aiemmin hyväksyneensä ehdotuksen yhteisestä hallituksesta. Hallitus ja oppositio tapaavat uudelleen huomenna. Tuolloin on tarkoitus keskustella laajasti maassa toteutettavista uudistuksista. Tunisiassa on määrä pitää presidentinvaalit 60 päivän kuluessa.

Tunisiassa olevilla suomalaisilla ei ole vaaraa. Suomen Tunisian-suurlähetystön tietoon ei ole tullut yhtään tapausta, jossa suomalaismatkailijat olisivat olleet vaarassa. Maassa on runsaat 200 lomamatkalaista ja joitain omatoimimatkailijoita.

Tunisian presidentin Ben Alin 23 vuotta jatkunut valtakausi päättyi eilen väkivaltaisiksi kääntyneisiin mielenosoituksiin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat pakottaneet arabimaan johtajan syrjään. Ben Ali matkusti yöllä perheineen Saudi-Arabiaan.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat