Mainos

Tunisian presidentti päätyi Saudi-Arabiaan

Tunisian entinen presidentti Ben Ali on saapunut Saudi-Arabiaan. Saudi-Arabian viranomaiset kertovat, että Ben Ali on perheineen Saudi-Arabiassa.

Ennen Saudi-Arabian ilmoitusta ilmassa oli suuri epäselvyys Ben Alin olinpaikasta. Italian viranomaiset ehtivät jo kertomaan, että Ben Alin kone laskeutui Italian Sardiniaan, mutta pian selvisi, ettei presidentti ollut koneessa.

Eilen illalla annettujen ensitietojen mukaan Tunisiasta paennut Ben Ali olisi suunnannut kohti Pariisia. Ranskan hallitusta lähellä oleva lähde kuitenkin kertoi pian, että Ben Alia ei haluta Ranskaan.

Tunisiaa hallitsee toistaiseksi pääministeri Mohamed Ghannouchi.

Ben Alin lähipiiriä tutkitaan

Tunisialainen yksityinen televisiokanava Nessma kertoo, että poliisi on pidättänyt useita presidentti Ben Alin sukulaisia, näiden joukossa on muun muassa yksi maan kuuluisimmista liikemiehistä, Sakher Materi. Hän on Ben Alin tyttären aviomies.

Materin avustaja on kuitenkin kiistänyt tiedot pomonsa pidätyksestä. Tietoja pidätyksistä ei ole myöskään vahvistettu virallisesti.

Tunisian levottomuuksissa on virallisten tietojen mukaan kuollut parisenkymmentä ihmistä, mutta kuolleita saattaa olla selvästi enemmänkin.

(MTV3 - Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.