Mainos

Tullipiirien määrä laskee seitsemästä viiteen

Valtioneuvoston tämänpäiväisen päätöksen mukaan nykyiset seitsemän tullipiiriä yhdistetään viideksi. Uusi piirijako noudattaa uutta maakunnallista jakoa. Muutos tulee voimaan syyskuun alusta.

Ahvenanmaan tullipiiri ja Itäinen tullipiiri säilyvät nykyisellään. Eteläiseen tullipiiriin liitetään Lahden, Hämeenlinnan ja Forssan tullitoimipaikat. Lounaiseen tullipiiriin yhdistetään nykyisen Sisä-Suomen tullipiirin toimipaikat Tampere ja Jyväskylä sekä nykyisen Läntisen tullipiirin toimipaikat Vaasa, Kokkola, Pietarsaari, Seinäjoki, Kristiinankaupunki ja Kaskinen. Uuden Lounaisen tullipiirin nimi muutetaan Läntiseksi tullipiiriksi. Lapin tullipiiriin yhdistetään Oulun, Raahen, Kajaanin, Kortesalmen ja Vartiuksen tullitoimipaikat. Lapin tullipiirin nimi muutetaan Pohjoiseksi tullipiiriksi.

Uudistuksella ei hallituksen mukaan ole vaikutuksia nykyisen henkilöstön työpaikkoihin. Tarvittavat muutokset voidaan toteuttaa luonnollisen poistuman ja vapaaehtoisen työkierron sekä koulutuksen avulla.

Nykyisen Lounaisen, Lapin ja Eteläisen tullipiirin johtajat toimivat uusien piirien johtajina nykyisissä toimipaikoissaan. Nykyiset Sisä-Suomen ja Läntisen tullipiirin johtajat jatkavat työtään Tampereen ja Vaasan tullitoimipaikkojen johtajina.

Tullilaitoksen henkilöstöjärjestöt ovat hyväksyneet yksimielisesti tullipiirijaon uudistamisen pääperiaatteet ja toteuttamistavan. Uudistuksen uskotaan parantavan asiakaspalvelua. Sen tavoitteena on, että piiriorganisaatiosta tulee entistä tehokkaampi, taloudellisempi ja asiakaslähtöisempi.

Hallinnollista päätöksentekoa tehostetaan hallinnon toimintoja keskittämällä. Samalla voidaan myös parantaa asiakaspalvelua kohdistamalla hallinnosta vapautuvia resursseja ensisijaisesti asiakaspalvelutehtäviin ja tarvittaessa myös tullivalvonnallisiin tehtäviin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.