Mainos

Tullimies urkki poliisirekisteristä tietoja tyttärensä ryöstöstä epäillyistä

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi 47-vuotiaan tullitarkastajan sakkoihin henkilörekisteririkoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Mies urkki 2011-2012 poliisin rekisteristä tietoja ryöstöstä epäillyistä.

Poliisitutkinnassa tullitarkastaja myönsi katsoneensa poliisirekisterejä useaan otteeseen saadakseen selville tyttäreensä vuonna 2011 kohdistuneen ryöstön tekijän. Mies oli tarkastellut tietokoneelta tyttärensä ja seitsemän epäillyn tietoja, mutta kertomansa mukaan ei tiennyt syyllistyvänsä tietoja katsoessaan rikolliseen tekoon.

Tullitarkastajalla oli työtehtäviensä takia pääsy rekistereihin.

Kuulustelussa tarkastaja kertoi hakeneensa tietoja tyydyttääkseen uteliaisuutensa. Hän halusi myös seurata miten tutkinta etenee. Hän sanoi, ettei käyttänyt tietoja mitenkään hyödykseen tai kenenkään vahingoksi.

Muuta virkatehtäviinsä liittymätöntä tietoa hän ei ollut rekistereistä hakenut.

Luottamus pelissä

Käräjäoikeus totesi, että kyse oli salassa pidettävistä tiedoista ja menettely oli loukannut epäiltyjen yksityisyyden suojaa. Oikeus katsoi tullitarkastajan myös rikkoneen virkavelvollisuuttaan.

- Menettely on ollut omiaan vähentämään luottamusta viranomaistoiminnan asianmukaisuuteen ja laillisuuteen, oikeus totesi. Hakuja oli useita, eikä kyse ollut vähäisestä teosta.

Oikeus langetti tullitarkastajalle 10 päiväsakkoa, joista maksettavaa kertyy 240 euroa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.