Mainos

Tulevaisuuden älypuhelimet heijastavat kuvia seinälle

Uudella laservalonlähteellä uskotaan olevan maailmanlaajuiset markkinat kuluttajaelektroniikassa

VTT, EpiCrystals Oy ja Aalto-yliopisto kehittävät matkapuhelimiin integroitaviin projektoreihin entistä parempaa laservalonlähdettä, jonka avulla voidaan heijastaa esimerkiksi valokuvia ja elokuvia tehokkaasti mille tahansa pinnalle.

VTT kertoo tiedotteessaan, että laservalonlähteellä varustetut matkapuhelimet voivat olla tavallisen kuluttajan ulottuvilla jo muutaman vuoden päästä.

Pienikokoisia, 1-2 senttimetrin mittaisia laserprojektoreita voidaan integroida monenlaisiin mobiililaitteisiin, kuten digitaali- tai videokameroihin, kämmentietokoneisiin ja matkapuhelimiin.

VTT kertoo, että integroiduilla miniprojektoreilla voitaisiin käytännössä heijastaa seinälle noin A3-kokoisen paperiarkin kokoisia kuvia.

Tällä hetkellä haasteena on kehittää projektoreihin pieni, mutta valovoimainen kolmen värin (RGB) valonlähde, jonka valmistuskustannukset saadaan kuitenkin pidettyä alhaalla.

- Kesään mennessä on tavoitteena osoittaa, että uusia laservalonlähteitä voidaan valmistaa isoja määriä nopeasti ja edullisesti”, kertoo johtava tutkija Timo Aalto VTT:ltä.

EpiCrystals Oy tähtää tuotteellaan suoraan maailman markkinoille, ja yrityksen tavoitteena on olla markkinajohtaja laservalonlähteiden valmistajana vuonna 2015.

- Maailmassa myydään vuosittain pian noin kaksi miljardia kännykkää, ja jos niistä edes parissa prosentissa on projektori, puhutaan kymmenistä miljoonista kappaleista eikä sadan miljoonan rajakaan ole kaukana, toteaa liiketoimintakehitysjohtaja Tomi Jouhti EpiCrystals Oy:stä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.