Kuolonkolarit kartalla – katso vaaran paikat

Liikenteessä kuoli tänä vuonna syyskuuhun mennessä 165 ihmistä, mikä on selkeästi vähemmän kuin aiempina vuosina.

Vaikka viime aikoina uutisissa on nähty monia isoja onnettomuuksia, tänä vuonna liikenteessä kuolleiden määrä saattaa jäädä ennätysalhaiseksi.

Voit liikuttaa karttaa ja katsoa onnettomuuksien yksityiskohtia klikkaamalla kuvakkeita.

Kartalle on merkitty kaikki 11.11. mennessä tänä vuonna tapahtuneet keskisuuret ja suuret liikenneonnettomuudet, jotka ovat vaatineet paikalle pelastuslaitoksen yksiköitä. Isot punaiset kuvakkeet tarkoittavat kuolonuhreja vaatineita onnettomuuksia, pienet punaiset pallurat vakavia henkilövahinkoja vaatineita onnettomuuksia ja ruskeat pallurat onnettomuuksia, joissa sattui lieviä henkilövahinkoja tai ei lainkaan henkilövahinkoja.

Kuluva vuosi näyttää liikennekuolemien suhteen selkeästi aiempia vuosia paremmalta, sillä viime vuonna liikenne oli vaatinut  syyskuuhun mennessä 195 kuolonuhria ja vuonna 2012 lukumäärä oli 213.

Tämä vuonna Liikenneturva toivookin, että liikennekuolemien määrä jäisi ennätysalhaiseksi.

– Tavoitteena on, että koko vuotena ei kuolisi kuin 218 ihmistä, kertoo Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen.

Valtosen mukaan kaikki on kiinni loppuvuodesta. Myös viime vuonna tilastot näyttivät alkusyksystä hyvältä, mutta marraskuu synkisti niitä rajusti. Viime vuoden marraskuussa kirjattiin jopa 32 liikennekuolemaa.

– Nyt mielenkiintoista on, miten tämän vuoden marraskuu suhteutuu siihen, Valtonen toteaa.

Tämän vuoden kuolemantapausten määrää ovat vähentäneet nimenomaan tieliikenteen onnettomuudet. Kevyen liikenteen, eli muun muassa polkupyörien ja jalankulkijoiden, onnettomuudet ovat suurin piirtein viime vuoden tasolla. Kartalla se ei näy, sillä kevyen liikenteen onnettomuuksissa pelastuslaitosta ei yleensä paikalle tarvita.

– Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden onnettomuuksissa mennään taajamiin ja keskustoihin. Hyvä kehitys ei koske heitä oikeastaan ollenkaan.

Pääkuvana oleva karttagrafiikka ei näy kaikilla mobiililaitteilla. Suosittelemme tässä tapauksessa käyttämään sivuston täysversiota.

Lue myös:

    Uusimmat