Mainos

Tukholman poliisi ei ole löytänyt räjähteitä pakistanilaiskoneesta

Ruotsin poliisi ei ole löytänyt räjähteitä pakistanilaiskoneesta, joka teki hätälaskun Tukholmaan. Poliisi kuulustelee pidätettyä miesmatkustajaa. Miestä epäillään ilmailusabotaasin valmistelusta.

Kanadanpakistanilaisen matkustajan hallusta ei ole myöskään löytynyt räjähteitä.

Kaikki koneen muut 272 matkustajaa on viety paikalliseen hotelliin odottamaan matkan jatkumista. Arlandan lentokentän edustajan mukaan koneen matkustajille on tarjolla kriisiapua.

Kanadasta Pakistaniin matkalla oleva lentokone laskeutui Tukholmaan pommiuhan vuoksi aamulla.

Poliisin mukaan lentäjä ilmoitti Arlandan kentän lennonjohdolle kyydissä olevasta henkilöstä, jolla uskottiin olleen räjähde mukanaan. Konetta oli vastassa 15 poliisipartiota, minkä lisäksi erikoisjoukot lähetettiin paikalle.

STT:n kirjeenvaihtajan mukaan tilanne lentokentän terminaalissa pysyi rauhallisena eikä draamasta näkynyt muuta kuin paikalle saapuvien viranomaisautojen joukko. Asiasta ei tiedotettu kentällä lainkaan, ja suurin osa matkustajista oli tapahtumasta autuaan tietämättömiä.

Boeing 777-mallia oleva kone oli matkalla Torontosta Karachiin. Ruotsin poliisin mukaan Kanadan viranomaiset ottivat alun perin yhteyttä koneen lentäjään ja varoittivat mahdollisesta epäilyttävästä matkustajasta. Kanadalaisviranomaiset puolestaan olivat saaneet varoitussoiton naiselta, jonka henkilöys ei ole Ruotsin poliisin tiedossa.

(MTV3 - STT - Reuters - TT)

Katso Anne Sjöholmin juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.