Mainos

Tukalaa hellettä – rikkoutuuko 30 asteen raja lähipäivinä?

Sää lämpenee alkuviikolla laajalti hellelukemiin, jopa 30 asteeseen. Ilmatieteen laitos varoittaakin jo tukalasta helteestä. Länsi-Suomessa tulee ajoittain rankkojakin sateita. Lähiyöt ovat lämpimiä.

Maanantai-iltapäivällä voi tulla yksittäisiä sadekuuroja eri puolilla maata. Lämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 20–25 asteen välillä.

Tiistaina lämpötilat voivat nousta etelän ja idän aurinkoisilla alueilla lähes 30 asteeseen. Iltapäivällä Etelä- ja Keski-Suomessa voi tulla rankkoja sade- ja ukkoskuuroja.

Tämän hetken ennusteen mukaan keskiviikko on viikon lämpimin päivä.

– Sää lämpenee päivä päivältä keskiviikkoa kohti ja keskiviikkona jännitetään, missä päin Suomea rikkoutuu 30 asteen raja. Todennäköisimmin näin käy Itä-Suomessa tai etelän sisämaassa, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Länsi- ja Itä-Lapissa voi keskiviikkona sataa rankasti ja ukkostaa. Sateisilla alueilla lämpötila on 20 asteen tienoilla.

Lähiyöt ovat lämpimiä maan etelä- ja keskiosassa.

– Keskiviikon vastainen yö voi olla jopa niin sanottu trooppinen yö eli lämpötila ei laske Itä-Suomessa alle 20 asteen, sanoo Markus Mäntykannas.

Ilmatieteen laitos on antanut ennakkovaroituksen tukalasta helteestä lähipäiville. Maan itäosassa tukalan helleaallon todennäköisyys on 70 prosenttia tiistaista alkaen. Tukalan helteen varoitus annetaan, kun päivän maksimilämpötila on 27 astetta ja yön alin 14 astetta. Riskiryhmille voi aiheutua terveysongelmia.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutkan löydät MTV3:n sääsivustolta.

Katso maanantaista keskiviikkoon ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.