Tuhoutuivatko Manchester Unitedin voittohaaveet tuomarivirheeseen? Video: "Olisiko Valioliigassa tullut varoitus tällaisesta?"

2:26
Studiotiimi piti Fredin ulosajoa tuomarivirheenä – Solskjärin reagointi tilanteeseen jäi mietityttämään

Manchester Unitedin ja PSG:n välisen keskiviikkoillan Mestarien liigan ottelun puhutuin tilanne oli Unitedin keskikenttäpelaajan Fredin ulosajo kahden varoituksen myötä. C Moren studiotiimi ihmetteli ottelun jälkeen ulosajoon johtaneiden tapahtumien kulkua.

Fred sai ensimmäisen varoituksensa, kun tämä nikkasi avausjaksolla PSG:n Leandro Paredesia kasvoihin. Erotuomari Daniele Orsato tarkasti tilanteen videolta, mutta näki aiheen vain keltaiseen korttiin.

Ulosajon sinetöinyt toinen varoitus nousi 20 minuuttia ennen loppua, kun Fred taklasi entistä United-pelaajaa Ander Herreraa. C Moren asiantuntijat eivät kuitenkaan nähneet ulosajoon johtaneessa rikkeessä välttämättä varoituksen aihetta.

– Kun hidastusta katsotaan, kyllähän hän (Fred) osuu ensin palloon. Ei palloon ensin osuminen oikeuta kaikkea, mutta keltainen tuntui minusta vähän kovalta ratkaisulta. Olisiko Valioliigassa tullut varoitus tällaisesta? Petri Pasanen pohti ottelun jälkeen.

Mikael Forssell puolestaan muistutti rikettä edeltäneestä Fredin huonosta kosketuksesta palloon. 

– Ensimmäisellä kerralla tilanteen nähdessäni pidin ratkaisua oikeana, mutta hidastus näyttää, että Fred osuu ensin palloon. En olisi itse antanut tilanteesta varoitusta.

Läpi ottelun sääntöjen rajamailla pelannut Fred oli jo ennen toista varoitustaan useita kertoja ulosajon partaalla. Simo Valakari muistutti tuomarin nähneen siis Herreran rikkomisen kohdalla jo tarpeeksi.

– Ensimmäisellä jaksolla oli pusku päähän ja muutama muu tilanne, joista toinen varoitus olisi voinut tulla. Kun kaikki kumuloituivat yhteen, tuomarin oli lopulta helppo antaa toinen keltainen.

Sekä Forssell että Valakari ihmettelivät, miksi Unitedin päävalmentaja Ole Gunnar Solskjär ei vaihtanut virhealtista Frediä jo aiemmin kentältä, kun toisen varoituksen uhka jatkuvasti kasvoi.

– Tässä tullaan siihen, miten paljon valmentaja voi vaikuttaa pelin aikana. Solskjärin olisi ehdottomasti pitänyt laittaa Donny van de Beek, Nemanja Matic tai Paul Pogba Fredin tilalle.

– Ja mitä teki (PSG:n päävalmentaja) Thomas Tuchel? Hän otti toisella puoliajalla kentältä pois Moise Keanin ja Paredesin. SIirtyi kahteen kärkeen ja tuloksena kaksi maalia, Valakari nosti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja