Tästä kammotaklauksesta puhutaan vielä pitkään – kokiko Liverpool oikeusmurhan? "Sen pitäisi olla punainen kortti ja rangaistuspotku"

8:36
Tulosruutu summasi lauantain futistarjonnan: Zlatan Ibrahimovic palasi ja osui kahdesti, Liverpoolin paikallisessa draamaa.

Liverpoolin ja Evertonin välinen Merseysiden paikallisottelu tarjosi ensimmäisellä puoliajalla kaksi maalia ja yhden äärimmäisen ikävän taklauksen.

Liverpoolin paikallisottelun ensimmäisellä puoliajalla kumpikin joukkue osui kertaalleen. Sadio Mané iski Liverpoolin johtoon jo alkuminuuteilla, mutta senegalilaisen osuma mitätöityi, kun Evertonin Michael Keane rokotti hallitsevaa mestaria kulmapotkun jälkeisellä puskullaan.

Puhuttavin tilanne nähtiin kuitenkin Evertonin päädyssä kymmenen minuutin kohdalla, kun ylös noussut Liverpool-toppari Virgil van Dijk yritti maalintekoa pienestä kulmasta. Tilanteeseen myöhässä ryntäsi Evertonin maalivahti Jordan Pickford, joka syöksyi hollantilaisen jalkoihin vaarallisesti.

Van Dijk loukkaantui Pickfordin taklauksesta, eikä pystynyt enää jatkamaan ottelua. Tilanteesta ei vihelletty rangaistuspotkua, eikä annettu englantilaisvahdille edes varoitusta. Erotuomari Michael Oliver tarkistutti videolta ainoastaan, että van Dijk oli kuin olikin tilanteessa paitsiossa.

Pickfordin taklaus puhutti sosiaalisessa mediassa ja tv-studioissa ottelun puoliajalla. Paitsio tai ei, monen mielestä maalivahti olisi ansainnut van Dijkin telomisesta suoran punaisen kortin.

Esimerkiksi Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Gary Neville tviittasi tilanteen jälkeen lyhyesti "rangaistuspotku / punainen kortti" ja "erittäin onnekas".

Nevillen tavoin rangaistusta vaati Ziggo Sportin asiantuntijana toimiva van Dijkin maanmies Ruud Gullit.

– Aluksi luulimme, että sillä ei ollut merkitystä, koska tilanne oli paitsio, mutta sääntöjen mukaan sitä ei oltu vielä vihelletty, joten sen pitäisi olla punainen kortti ja rangaistuspotku, Gullit totesi hollantilaissivuston mukaan.

– Miten Pickford voi päästä tästä ilman seurauksia? Hän haluaa vain suojata itseään eikä edes katso palloa kohti, vaan työntää vain jalkansa eteenpäin. Törkeää, ehdottomasti punaisen kortin arvosta, Gullit jatkoi.

Myös V Sportin studiossa ottelua kommentoinut Mika Kottila totesi, että Pickfordille olisi hänen mielestään pitänyt antaa tilanteessa punainen kortti.

Toisen, tv-kanava Be In Sportsin esittelemän tulkinnan mukaan Pickfordille ei voitu antaa tilanteesta ulosajoa, koska sääntöjen mukaan teon pitää olla väkivaltainen tai peliin kuulumaton, jos se tapahtuu paitsioksi tuomitussa tilanteessa, jotta siitä voisi rangaista rikkonutta pelaajaa. 

Tuomariston näkemyksen mukaan Pickfordin teko ei siis ilmeisesti ylittänyt tätä edellä mainittua kynnystä.

Punainen kortti ja videotarkistus

Myöhemmin ottelussa lopulta nähtiin punainen kortti, kun Evertonin brassihyökkääjä Richarlison jyräsi taklauksellaan Liverpoolin espanjalaisen keskikenttäpelaajan Thiagon

Liverpoolin onneksi Thiago ei loukkaantunut tilanteessa.

Itse ottelu päättyi lopulta 2–2-tasapeliin. Toisella puoliajalla maalinteossa onnistuivat Liverpoolin Mohamed Salah ja Evertonin Dominic Calvert-Lewin.

Liverpoolin kapteenin Jordan Hendersonin lisäajalla viimeistelemä osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen paitsiona.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja