Suomalainen tuomarilegenda huomasi Mestarien liigan kohutilanteessa karun tuomarivirheen: "Kuvitteli näkevänsä muuta"

Entinen huippuerotuomari Mikko Vuorela näki Manchester Cityn ja Borussia Dortmundin välisessä jalkapallon Mestarien liigan puolivälieräavauksessa tiistaina selkeän tuomarivirheen, joka vei Dortmundilta maalin.

Mestarien liigan puolivälierien avausottelut tällä viikolla:
Ke klo 22 Bayern München–PSG
Ke klo 22 FC Porto–Chelsea
Ottelut katsottavissa C Moren kanavilla ja cmore.fi-palvelussa. Jalkapallostudio klo 21 alkaen molempina päivinä!

City johti ottelua avausjaksolla 1–0, kun joukkueen maalivahti Ederson töppäili ja 17-vuotias Jude Bellingham riisti häneltä pallon. Borussia Dortmundin superlupaus jatkoi pelivälineen edessään häämöttäneeseen tyhjään maaliin, mutta osuma hylättiin ja Bellingham sai keltaisen kortin.

Erotuomari Ovidiu Hategan katsoi Bellinghamin rikkoneen Edersonia riistotilanteessa. Tv-kuvat osoittivat kuitenkin, että Ederson potkaisi itse Bellinghamia jalkaan. 

Yli sata kertaa kansainvälisissä erotuomaritehtävissä vuosina 1995–2007 toiminut Vuorela huomioi, että erotuomari Hategan olisi tilanteessa takaoikealla, kun hyökkäävä pelaaja Bellingham otti pallon vasemmalla jalalla.

– Tulee se tunne, jäikö erotuomarin näkökentästä näkemättä tilanne ja hän vihelsi sen selkärangasta – kuvitteli näkevänsä jotain muuta kuin todellisuus olikaan. Olen valitettavasti erotuomarin kannalta sitä mieltä, että hän teki minun mielestäni virheen. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että pelin olisi pitänyt jatkua, Vuorela sanoi videoyhteyden välityksellä C Moren lähetyksessä.

C Moren studioisäntä Petri Pasanen tuumi, että pelin kuva olisi ollut varmasti toinen, jos maali olisi hyväksytty. Dortmund nousi loppuhetkillä hetkeksi 1–1-tasalukemiin, mutta Phil Foden iski Cityn 2–1-voittoon 90. minuutilla.

Miten Uefan tuore ohjeistus liittyi tilanteeseen? Entä miten suomalaislegenda Vuorela analysoi Real Madridin ja Liverpoolin välisessä ottelussa puhuttaneen rangaistusalueen tilanteen? Katso kohutilanteet ja kuuntele Vuorelan kommentit ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat