VAR tuomitsi Manchester Citya vastaan kaksi rangaistuspotkua ja vaikutti ulosajoon – Pep Guardiola: ”Olen järjestelmän suuri fani”

Manchester City nousi keskiviikkona Schalkea vastaan Mestarien liigassa viimeisen kymmenen minuutin aikana vajaamiehisenä 1-2-tappioasemasta voittoon. Videotuomarointijärjestelmä VAR näytteli ottelussa suurta roolia.

Sergio Aguero vei ottelun alussa Cityn johtoon Schalke-puolustuksen koomailun jälkeen. Tämän jälkeen Schalke sai kaksi rangaistuspotkua, kun ensin Nicolas Otamendi blokkasi laukauksen kädellään ja seuraavaksi Fernandinho repi rangaistusalueella Salif Sanen nurmen pintaan.

VAR-tarkistusten myötä molemmista tilanneista vihellettiin rangaistuspotkut, joista Nabil Bentaleb rankaisi Cityä kahdesti.

Otamendin käsivirhettä tutkittaessa kentän laidalla oleva näyttö ei toiminut, joten erotuomari Carlos del Cerro Grande joutui tekemään päätöksen videotuomarien sanan perusteella.

– VAR on ollut esillä, mutta se tarvitsee aikaa ja se tulee kehittymään. Erotuomarin näyttö oli rikki, mutta seuraavalla kerralla se tulee toimimaan. Tuen hanketta, koska yritämme olla jalkapallossa reiluja ja joskus tuomarit eivät voi ymmärtää tilanteita ja tarvitsevat apua. VARin tarkoitus on olla avuksi, Guardiola sanoi BBC:n mukaan.

Vajaa 70 minuutin pelin jälkeen Otamendi otti toisen keltaisen kortin ja lensi ottelusta ulos. VARin avulla ei keltaisia kortteja tarkisteta, mutta ensimmäinen varoitus oli tullut avausjaksolla Schalken osumaan johtaneesta käsivirheestä.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiolalta ei ollut syytä odottaa järjestelmästä erityisen positiivisia kommentteja, mutta espanjalainen jakoi videotuomaroinnille kiitosta.

– Kun uusi järjestelmä syntyy, se on kuin managerin saapuminen seuraan. Muutaman kuukauden jälkeen ihmiset odottavat hänen voittavan jokaisen ottelun 6-0, Guardiola muistutti.

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.