Chelsean ranskalaistähti kirjoitti historiaa, päävalmentaja Frank Lampard ylisti estoitta ja lähetti nuorille tähdille viestin – ”Tämä ilta oli yksi niistä”

Chelsean nuorien tähtien tulisi ottaa opiksi Olivier Giroudin ammattimaisuudesta, lontoolaisten manageri Frank Lampard sanoi 34-vuotiaan ranskalaisen iskettyä keskiviikkona neljä osumaa joukkueen 4-0-voitossa Sevillasta jalkapallon Mestarien liigassa.

Niukan peliajan kanssa nuoria tähtiä tulvivassa Chelseassa kamppaillut Giroud otti kaiken irti harvinaisesta avauskokoonpanon paikastaan.

– Hän on äärimmäinen ammattilainen. Hän ei pelaa säännöllisesti, mutta hänen esityksensä ovat näyttäneet nuorille pelaajille esimerkin, mitä tarkoittaa harjoitella jatkuvasti hyvin. Esitys oli uskomaton. Neljän maalin tekeminen Mestarien liigan ottelussa on fantastinen saavutus, Lampard sanoi Chelsean varmistettua E-lohkon kärkipaikan ennen viimeistä ottelukierrosta.

Giroudista tuli keskiviikkona 34 vuoden ja 63 päivän iässä Mestarien liigan historian vanhin hattutempun tehnyt pelaaja. Mestarien liigan edeltäjässä Euroopan cupissa vastaavaan oli viimeksi yltänyt Real Madridin Ferenc Puskas syyskuussa 1965 Feyenoordia vastaan.

Neljän maalin ilta oli maailmanmestarin uralla toinen. Ensimmäinen tuli vuonna 2009 Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Toursin paidassa Arles-Avignonia vastaan.

Hyökkääjä iloitsi suuresta illastaan Eurooppa-liigan hallitsevaa voittajaa vastaan.

– Kun olen kentällä, yritän vain nauttia siitä. Yritän olla kärsivällinen, pysyä luottavaisena ja tarjota joukkueelleni jotain. Joskus tuntuu siltä, että mitä tahansa voi tapahtua, ja tämä ilta oli yksi niistä. 

Lue myös:

    Uusimmat