Mainos

Tuhoisa maanvyöry Jaavan saarella

Yli 200 ihmistä on kateissa maanvyöryn jäljiltä.

Indonesiaan kuuluvalla Jaavan saarella on sattunut tuhoisa maanvyöry. Yli 200 ihmistä on kateissa maanvyöryn jäljiltä, ja paikallisten viranomaisten mukaan heidän pelätään kuolleen turmassa.

Maanvyöryt peittivät alleen alustavien tietojen mukaan yli sata asuinrakennusta. Paikallisten viranomaisten mukaan noin 200 ihmistä on hautautunut maamassojen alle.

Turma-alueella on satanut rankasti kolmen viime päivän ajan. Samankaltainen onnettomuus sattui muutama päivä sitten Jaavan saaren itäosassa. Tuolloin lähes 60 ihmistä kuoli.

Ympäristönsuojelijat: Indonesian maanvyörymät jatkuvat

Indonesialaiset ympäristönsuojelijat varoittavat, että maata piinanneet maanvyörymät ja tulvat jatkuvat, ellei hallitus heti aloita hakattujen alueiden metsittämistä.

Jaava kuuluu maailman tiheimmin asuttuihin alueisiin. Laittomat hakkuut ja maan kaskeaminen viljelyskäyttöön ovat vähentäneet saaren metsiä niin, että niistä on jäljellä vain runsaat kymmenen prosenttia.

Forest Watch Indonesia -ympäristöjärjestöön kuuluva Togu Manurungin mukaan maanvyörymät jatkuvat, jos saarelle ei istuteta lisää metsää. Manurungin mukaan ekosysteemin normaaliin toimintaan vaaditaan, että vähintään 30 prosenttia saaresta on metsän peitossa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.