Mainos

Tuhoisa kaasuräjähdys Belgiassa

Poliisin tiedottajan mukaan onnettomuuden syynä oli kaasuputkivika.

Belgian kaasuräjähdyksessä kuolleiden määrä on noussut 15:en. Lisäksi yli 110 ihmistä on loukkaantunut, heistä useilla on vakavia palovammoja. Uhrien määrä saattaa vielä nousta raivaustöiden edetessä.

VRT-paikallisradion mukaan kaasuräjähdys tapahtui tehtaassa, joka sijaitsee Ghislenghienin teollisuusalueella Athin lähellä. Ath sijaitsee 40 kilometriä Brysselistä lounaaseen.

Poliisin tiedottajan mukaan onnettomuuden syynä oli kaasuputkivika.

- Osa tehtaasta on räjähtänyt, tiedottaja Els Cleemput sanoi uutistoimisto Reutersille.

Putki räjähti kymmenen aikaan aamulla Suomen aikaa, kun poliisi ja palomiehet olivat tutkimassa ilmoitettua vuotoa Ghislenghienin teollisuusalueella 40 kilometrin päässä Brysselistä lounaaseen.

Valtiollisen RTBF-radiokanavan mukaan kymmeniä pahoin loukkaantuneita on viety tilapäiseen suojaan, josta heitä on kuljetettu helikoptereilla sairaaloihin eri puolelle Belgiaa.

Räjähdys repi rikki maakaasuputken, joka kuljettaa kaasua belgialaisesta Zeebruggen satamasta Pohjois-Ranskaan. Se korvensi alueen satojen metrien säteellä ja tuhosi supermarketin ja autotehtaan jakelukeskukset.

Uutistoimisto DPA:n mukaan kaasu levisi läheisen yrityksen tiloihin, joissa rakennustyöt olivat käynnissä ja kipinä sai vuotavan kaasun räjähtämään.

Belgian kaasuverkkoa hoitava yritys vahvisti, että kaasuvuoto aiheutti räjähdyksen. Yritys kertoi ryhtyneensä toimiin kaasutoimitusten varmistamiseksi asiakkailleen, joihin kuuluu muun muassa Ranskan valtion energiayhtiö Gaz de France.

Pääministeri Gut Verhofstadt keskeytti lomansa Italiassa vieraillakseen katastrofialueella.

Poliisi sulki viereisen E429-moottoritien, joka on tärkein tie Brysselin ja Ranskan Lillen välillä. Alueen asukkaita on neuvottu pysyttelemään sisällä ja pitämään ikkunat kiinni.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Kymmenen uutiset 30.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.