Tuhoaako isä superlupaavan tyttärensä uran? Agentti myöntää ongelmat: "Näin he ovat perheenä aina toimineet"

Tenniksen tähtilupaus Emma Raducanun lyhyen ammattilaisuran useat valmentajavaihdokset ovat aiheuttaneet brittipelaajalle hankalan valmennettavan maineen. Raducanun agentin taustalla on kuitenkin isän puuttuminen kaikkeen tyttärensä valmennuksessa.

Raducanu, 20, katkaisi hiljattain valmennussuhteensa Sebastian Sachsin kanssa. Saksalainen oli nuorelle pelaajalle jo viides valmentaja kahden vuoden sisään.

Uutisen jälkeisessä twiitissään Raducanu kertoi nauttineensa Sachsin kanssa työskentelystä, mutta eron tapahtuneen ”olosuhteiden pakosta”. Taustalla oli Raducanun pitkä sairausloma molempien ranteiden ja toisen nilkan leikkausoperaatioiden takia.

Sachs kertoi Saksan Eurosportille olevansa itsekin pahoillaan yhteistyön päättymisestä.

– Valitettavasti vaikea tilanne johti vaikeisiin keskusteluihin, ja lopulta tulimme tähän päätökseen, Sachs sanoi Eurosportille kesäkuun alussa.

Lukuisat valmentajavaihdokset ovat silti herättäneet kysymyksiä Raducanun oikukkuudesta. Agentti Max Eisenbud paljastaa Talksport-podcastille, että muutokset ovat olleet pelaajan ja tämän isän Ion Raducanun tekemiä.

– Valmentaja-asiat ovat olleet, hyvässä ja pahassa, isän ja Emman hallussa. Se on ollut heidän filosofiansa juniorista asti, Eisenbud toteaa.

– Heillä ei ole koskaan ollut pitkäaikaisia valmentajia. Olette ehkä kuulleet siitä. Heille on ollut sopivaa, että valmentaja on viisi kuukautta ja sitten vaihdetaan toiseen, agentti sanoo.

Kenkää valmentajalle huippumenestyksen jälkeen

Erikoista päätöksissä on ollut niiden epäjohdonmukaisuus tuloksiin nähden. Nouseva tähti erotti menestystä niittäneen valmentajansa Nigel Searsin päästyään Wimbledonissa neljännelle kierrokselle vuonna 2021.

Syksyllä 2021 Raducanu kuitenkin voitti sensaatiomaisesti Yhdysvaltain avoimet – ja antoi tällä kertaa kenkää valmentajalleen Andrew Richardsonille. Sen jälkeen hän ei ole käynyt grand slam -turnauksissa toista kierrosta pidemmällä.

– Kun hän lopetti valmennussuhteen Nigelin kanssa, ihmiset olivat tappaa hänet. Sitten hän voitti US Openin, agentti Eisenbud puolustaa.

Kesällä 2022 Raducanu oli maailmanlistan sijalla 10, mutta putosi vuoden loppuun mennessä sijalle 75. Agentti myöntää ongelmat isän puuttumisessa tyttärensä valmennukseen.

– Suoraan sanottuna hänen isänsä on ollut paljon vastuussa pelitaktiikoista. Se ei näytä kauhean hyvältä (valmentajille), jotka haluavat olla täysin kiinni ohjaksissa, Eisenbud myöntää.

– Ymmärrän sen, mutta näin he ovat perheenä aina toimineet. Se täytyy ihmisten hyväksyä, ja näin se tulee varmaankin jatkumaan hänen uransa loppuun asti.

Lue myös:

    Uusimmat