Snookermestari vedettiin lokaan kohutapauksessa – katkera käänne läheisen syöpätaistelussa: "En ole vieläkään päässyt yli siitä"

Snookerin nelinkertainen maailmanmestari John Higgins ei ole kertomansa mukaan vieläkään päässyt yli hänestä vuonna 2010 tehdyistä ottelumanipulaatioepäilyistä sekä kohutapauksen seurauksista. 

Kevät 2010 oli surullista aikaa John Higginsin, 48, loisteliaalla snookeruralla. Sittemmin kuopattu News of the World -media väitti, että Higgins oli hyväksynyt 300 000 punnan tarjouksen siitä, että hän häviää tahallaan yhteensä neljä erää neljässä eri turnauksessa.

Lehti perusti väitteensä junailemaansa solutusoperaatioon, jossa sen työntekijät esittivät tekaistun tarjouksen Higginsille ja tämän managerille Pat Mooneylle.

Higgins, joka asetettiin kilpailukieltoon, kielsi syyllistyneensä ottelumanipulaatioon ja kertoi suostuneensa tarjoukseen silmänlumeena, koska pelkäsi turvallisuutensa puolesta. Higgins sanoi epäilleensä Venäjän mafian sotkeutuneen Kiovassa hänelle tehtyyn ehdotukseen. 

Riippumaton osapuoli tutki tapauksen, minkä seurauksena ottelumanipulaatiosyytökset hylättiin. Higgins sai kuitenkin puolen vuoden kilpailukiellon ja 75 000 punnan suuruiset sakot annettuaan ymmärtää, että hän olisi valmis rikkomaan sääntöjä. Skottitähti ei ollut myöskään ilmoittanut rikollisesta tarjouksesta eteenpäin.  

Higgins palasi kilpapöydille marraskuussa 2010 ja voitti välittömästi arvostetun UK Championship -turnauksen. Aika ennen paluuta oli raastavaa.

– Se oli epäilemättä elämäni raskainta aikaa. En tiennyt otanko enää koskaan snookerkeppiä käteeni, Higgins muistelee Talking Snooker -podcastissa. 

– Urani oli erinäisten komiteoiden käsissä. Minun piti vain luottaa niihin ja siihen, että ne tekevät oikean ratkaisun. 

– Luulen, etten ole vieläkään päässyt yli siitä, Higgins totesi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tuskaa lisäsi se, että Higginsin isä taisteli syöpää vastaan synkän tapauksen aikaan. John Higgins vanhempi menehtyi alkuvuonna 2011, ja John Higgins uskoo, että kohu vauhditti hänen isänsä poismenoa. 

– Ajattelen vieläkin sitä, mitä se teki perheelleni ja isälleni. 

– Joskus mietin, että jos tapausta ei olisi ollut, olisiko hän jaksanut pidempään. Se tässä on raskasta. 

Higgins kanavoi kiukkunsa oikealla tavalla. Hän valloitti uransa neljännen ja viimeisimmän maailmanmestaruuden keväällä 2011, esiintyi MM-finaalissa vuosina 2017-2019 ja on kasvattanut rankingturnausvoittojensa määrän 31:een. 

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat