Tuomari ryösti pisteen, vastustajalta törkytemppu – huippupelaaja romahti keskeytyskuntoon: "Iljettävää"

Tenniksen kiinalaispelaaja Zhang Shuai luovutti ottelunsa kyynelissä, kun hänen unkarilaisvastusjansa Amarissa Toth pyyhki pallon putoamisjäljen kentästä rajatuomiokiistan yhteydessä. Ottelu käytiin Unkarin Budapestissä tiistaina. 

Turnauksen kakkossijoitettu Zhang löi avauserän 5-5-tilanteessa kämmenlyönnin, joka näytti putoavan viivalle. Rajatuomari katsoi kuitenkin sen menneen yli, ja kentälle astunut päätuomari vahvisti tämän. Lähikuvan perusteella pallo näytti olevan sisällä.  

Zhang ei niellyt tuomiota ja vaati turnausvalvojaa paikalle. Ottelu jatkui pisteen verran, ja kun Zhang oli edelleen kiihtynyt tuomiosta, Toth kävi pyyhkimässä pallon alastulojäljen kengällään kiinalaisen vastusteluista huolimatta. 

– Odota! Anna jäljen olla! Mitä sinä teet? Miksi teet noin? Zhang huusi. 

Video lyönnistä ja jatkotilanteesta alla. 

Toth näytti myös naureskelevan Zhangille, minkä lisäksi unkarilaisyleisö buuasi hänelle. 

Seuraavan puoltenvaihdon aikana Zhang oli silminnähden ahdistunut, ja lääkäri tuli paikalle. Lopulta maailmanlistalla 28. sijalla oleva Zhang luovutti ottelun 1. erän 5-6-tappioasemassa.  

Unkarilaisen Tothin käytös lytättiin ammattilaispelaajien keskuudessa. 

– Kerrassaan iljettävää toimintaa, Ajla Tomljanovic tylytti.

– Olin sokissa siitä, kuinka halveksuen tämä tyttö käyttäytyy. Jos näen häntä myöhemmin, kerron kuinka kuvottavaa tuo oli, nelinpelaaja Ellen Perez kommentoi.  

– Nollakunnioitus Tothia kohtaan. Nolla! Olen niin vihainen, Daria Saville puhisi. 

Tennistoimittaja Jose Morgado linjasi Twitterissä, että Zhang "ryöstettiin" kohutilanteessa. Morgadon mukaan kiinalainen oli avautunut hiljattain henkisistä ongelmistaan. 

Lue myös:

    Uusimmat