Mainos

Tshetsheenit pidättivät murhista epäiltyjä

Tshetshenian viranomaiset ovat pidättäneet useita ihmisiä epäiltyinä kuuden Punaisen Ristin työntekijän murhaamisesta. Tshetshenian turvallisuusviranomaiset eivät kertoneet pidättyjen nimiä. Uutistoimisto AFP:n mukaan pidätetyt ovat tshetsheenejä.

Tshetshenian sisäministeri Abu Movsajev sanoi tv-haastattelussa, ettei hän halua kertoa lähemmin pidätyksistä, koska tutkimukset ovat edelleen kesken.

Kuusi ulkomaista avustustyöntekijää, viisi naista ja yksi mies, ammuttiin yöllä heidän nukkuessaan Punaisen Ristin sairaalassa Novy Atagissa lähellä Groznyita viime tiistaina. Tshetshenian viranomaiset ovat antaneet ymmärtää, että tutkimukset viittaavat Venäjän turvallisuuspalvelun olevan murhatöiden takana.

Venäjän sisäministeriö ja turvallisuuspalvelu esittivät tänään yhteisen julkilausuman, jossa kiistettiin vastuu murhista. Julkilausumassa syytettiin tshetsheenejä turvatoimien laiminlyönnistä.

Sekä Venäjän että Tshetshenian viranomaiset ovat tuominneet murhat, koska ne vaarantavat rauhankehityksen Tshetsheniassa. Tshetsheenien ja Venäjän solmiman rauhansopimuksen mukaan venäläiset joukot vedetään Tshetsheniasta. Ratkaisu Tshetshenian tulevasta asemasta tehdään sopimuksen mukaan vasta viiden vuoden kuluttua.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.