Mainos

Tshernomyrdin kehotti duumaa luopumaan epäluottamuslausehankkeesta

Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin kehotti tänään parlamentin alahuonetta eli duumaa luopumaan epäluottamuslausehankkeesta hallitusta vastaan. -Olen vakuuttunut siitä, etteivät tämä maa ja Venäjän kansa tarvitse (tätä) äänestystä tai uusia vaaleja, Tshernomyrdin sanoi duumassa pitämässään puheessa.

Kommunistipuolueen kansanedustaja kertoi eilen kommunistien suunnittelevan epäluottamuslausetta hallitukselle "tuhoisien" talousuudistusten vuoksi. Epäluottamuslause-esitykseen on kerätty yli 90 nimeä.

Tshernomyrdin hahmotteli duumassa pitämässään puheessa Venäjän tämän vuoden talousnäkymiä. Hän kertoi olleensa "yllättynyt ja pettynyt" kuultuaan epäluottamuslausehankkeesta. Asia otettiin pääministerin mukaan esille aikana, jolloin Venäjällä on ilmennyt todellisia mahdollisuuksia talouskasvuun ja presidentti sekä hallitus ovat ilmaisseet halukkuutensa pyrkiä kompromissiin parlamentin kanssa.

Kommunistien mukaan hallituksen talousuudistukset johtavat Venäjän tuhoon. Puolueella on hallussaan 140 paikkaa 450-paikkaisessa duumassa. Presidentti Boris Jeltsin on puolestaan antanut ymmärtää, että hän saattaa hajottaa parlamentin ja järjestää uudet vaalit, jos duuma jatkaa uudistusten vastustamista.

Duuman on määrä aloittaa ensi vuoden talousarvioesityksen käsittely huomenna.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.