Mainos

TS: Botellón-piknikin puuhamiehille syytteet

Turussa Botellón-piknikin koollekutsujat saavat syytteen kokoontumisrikkomuksesta, kirjoittaa Turun Sanomat.

Epäiltynä on kaksi parikymppistä turkulaismiestä, joita voi odottaa korkeintaan sakkorangaistus. He ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Viime heinäkuussa Turun Kupittaanpuistossa pidettyyn tapahtumaan saapui arviolta 2000-3000 juhlijaa, kun Facebookissa oli levinnyt kutsu tilaisuudesta. Tapahtumasta aiheutui runsaasti järjestyshäiriöitä ja sotkua.

Kihlakunnansyyttäjän Antti Kosken mukaan oikeuden ratkaisusta tulee merkittävä ennakkopäätös. Oikeus linjaa esimerkiksi sen, mikä on Facebookin tapahtumasivuston luojan vastuu tapahtumasta.

-Oikeus tulee ottamaan kantaa siihen, ovatko esimerkiksi lehdistö, televisio ja internet samanarvoisia välineitä yleisötapahtuman koolle kutsumisessa ja miten vastuun kanavointi tapahtuu, Koski sanoo Turun Sanomissa.

Kosken mukaan Botellón on kokoontumislain mukainen yleisötapahtuma, jossa järjestäjällä on vastuu.

Kokoontumisvapaus antaa luvan puistossa oleiluun. Toisaalta taas kokoontumislain mukaan yleisötapahtumasta on ilmoitettava poliisille 5 vuorokautta ennen tilaisuuden alkua, jos se vaatii toimia järjestyksen ylläpitämiseksi tai jos ympäristölle aiheutuu haittaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.