Mainos

TS: Armeija ryhtyy kouluttamaan perheväkivaltaa vastaan

Armeijassa ryhdytään arvioimaan varusmiesten väkivaltaisia tai itsetuhoisia taipumuksia, uutisoi Turun Sanomat. Varusmiehet saavat myös koulutusta perheväkivallan ehkäisyyn.

Opetuksesta tulee pysyvä osa varusmieskoulutusta, ja sen pilottivaiheeseen osallistuvat jo heinäkuussa palvelukseen astuvat varusmiehet todennäköisesti Santahaminan varuskunnassa ja Satakunnan lennostossa. Kouluttajina toimivat mm. sairaanhoitajat ja sosiaalikuraattorit.

Kyseessä on samankaltainen testi, joka tehdään aselupaa hakeville. Sillä pyritään ennustamaan henkilön väkivaltaisia tai itsetuhoisia taipumuksia. Armeijassa se tulee osaksi kaikkien varusmiesten suorittamia peruskokeita, joissa mitataan jo muun muassa varusmiesten päättelykykyä ja johtamistaitoja.

Professori Jukka Leskinen Maanpuolustuskorkeakoulusta kertoo, että Suomessa sattuneet kouluampumiset ovat vaikuttaneet testin käyttöönottoon.

Puolustusvoimien sosiaalipäällikkö Veli Särmakari puolestaan sanoo, että sotilaiden oppimia sovittelutaitoja ja aggression hallintaan tarvitaan elämässä.

– Tarkoitus on toimia nimenomaan ennaltaehkäisevästi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.