Mainos

Armeija kouluttaa väkivaltaa vastaan - "sotilaan oltava sovitteleva"

Varusmiehet saavat jatkossa koulutusta esimerkiksi perhe- ja kaveriväkivallan ehkäisyyn. Puolustusvoimat pyrkii arvioimaan myös asevelvollisten itsetuhoisia ja väkivaltaisia taipumuksia.

Puolustusvoimien sosiaalipäällikön Veli Särmäkarin mukaan opetuksesta on tarkoitus tulla pysyvä osa varusmieskoulutusta. Pilottivaiheeseen osallistuvat todennäköisesti tämän vuoden heinäkuussa palvelukseen astuvat varusmiehet Satakunnan lennostossa ja Santahaminan varuskunnassa.

Särmäkarin mukaan puolustusvoimat haluaa yhdessä Väestöliiton kanssa valmentaa varusmiehiä tasapainoiseen elämään. Hänen mukaansa opetusta annetaan varusmiehille yhdestä kahdesta tuntiin.

- Tarkoituksena on ennaltaehkäistä väkivaltaista käyttäytymistä. Sotilaan on oltava tositilanteessa rauhallinen ja toimittava sovittelevasti, Särmäkari kertoo.

Koulutusta antavat aluksi Väestöliiton asiantuntijat yhdessä puolustusvoimien henkilökunnan kanssa. Ensi vuonna koulutetaan noin satakunta puolustusvoimien henkilöä, jotka opettavat varusmiehille väkivallan ehkäisyä.

Puolustusvoimien aikeista kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.