Trumpin suosio kasvaa oikeusjutuista huolimatta – asiantuntija kertoo syyn

Ääninauha paljastaa: Trump esitteli työntekijöilleen salaisia asiakirjoja, joissa puhuttiin hyökkäyssuunnitelmasta 1:51
Ääninauha paljastaa: Trump esitteli työntekijöilleen salaisia asiakirjoja, joissa puhuttiin hyökkäyssuunnitelmasta (video 27.6.2023)

On mahdollista, että Trump ja Biden kohtaavat jälleen Yhdysvaltain seuraavissa presidentinvaaleissa, arvioi kansainvälisen politiikan asiantuntija. 

Risto E.J. Penttilä arvioi MTV:n Huomenta Suomessa, että Trumpiin kohdistuvat lakivaateet vain kasvattavat hänen suosiotaan republikaanien joukossa.

– Kummallinen paradoksi on, että [lakihaasteet] ovat vain vahvistaneet Trumpin suosiota republikaaneissa. Nähdään, että demokraatit ovat ottaneet oikeuslaitoksen käyttöön vaaliaseeksi. Tämä on tarina, jota Trumpin kannattajat kertovat. Näyttää, että Trumpin asema todennäköisenä republikaanien presidenttiehdokkaana on vain vahvistunut.

Penttilän mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, ettei Ron DeSantis ole uskottava haastaja Trumpille republikaanien leirissä.

– Hän on yrittänyt uudelleen viritellä kampanjaansa mutta tällä hetkellä näyttää sille, ettei hänestä ole haastajaksi Trumpille.

Trumpiin kohdistuvista rikossyytteistä kuultiin lisää eilen, kun Trump ilmoitti olevansa rikostutkinnan kohteena tammikuun 6. päivän Capitol-mellakan vuoksi.

 – Hän on sanonut odottavansa siitä jopa pidätysmääräystä, Penttilä toteaa.

Tämän lisäksi Trumpia syytetään salaisten asiakirjojen säilyttämisestä Floridan asunnollaan sekä hyssyttelyrahojen maksamisesta aikuisviihdetähti Stormy Danielsille

On siis mahdollista, että seuraavissa presidentinvaaleissa Trump kamppailee tehtävästä jälleen republikaanien listalta. 

– Kaksi vanhaa miestä vastakkain jo toista kertaa.

Huomenta Suomen sohvilla puhuttiin myös Yhdysvaltain kulttuurisodasta sekä siitä, kantautuvatko Suomen hallituksen tuoreet kohut Atlantin toiselle puolelle. Katso koko keskustelu artikkelin videolta!

"Näyttäisi siltä, että amerikkalainen kulttuurisota politiikan puolella on saapunut Suomeen" 9:59

Lue myös:

    Uusimmat