Trumpin mukaan häneen kohdistuvat syytteet ovat vallan väärinkäytös – "Kuin suoraan fasistisesta tai kommunistisesta valtiosta"

Trumpin oikeuskäsittely on päättynyt 1:41
Trump poistui oikeuskäsittelystä – tältä se näytti

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump kutsui New Jerseyssä kannattajilleen pitämässään puheessa häneen kohdistuvia syytteitä törkeäksi vallan väärinkäytökseksi presidentti Joe Bidenin hallinnolta.

– Tänään todistimme pahinta ja törkeintä vallan väärinkäytöstä kansakuntamme historiassa. Korruptoitunut presidentti määräsi vastustajansa vangittavaksi tekaistuin syyttein keskellä presidentinvaalikampanjaa, jonka hän on häviämässä, sanoi Trump.

Trumpin mukaan syytteissä on kyse siitä, että korruptoitunut presidentti määrää vastustajansa syytettäväksi, koska on häviämässä lähestyvät presidentinvaalit.

Miamissa tiistaina järjestetyssä oikeuskäsittelyssä Trump kiisti syyllisyytensä kaikkiin 37 syytekohtaan rikossyytteissä, jotka liittyvät salaisten asiakirjojen käsittelyyn. Puheessaan Trump puolustautui sanomalla, että hänellä oli presidenttinä täydet oikeudet päättää siitä, mitä asiakirjoja hän ottaa mukaansa lähtiessään virasta.

Jälleen uusi yritys vaalivilppiin, sanoo Trump

Trumpin mukaan syytteet ovat "jälleen uusi yritys" vaalien väärentämiseksi ja varastamiseksi. Trump on toistuvasti syyttänyt vaalivilppiä häviöstään vuoden 2020 presidentinvaaleissa.

– Tämä on poliittista vainoa, joka on kuin suoraan fasistisesta tai kommunistisesta valtiosta. Biden jää historiaan maamme korruptoituneimpana presidenttinä, Trump sanoi.

Trumpin mukaan syytteet pitäisi heti hylätä, sillä oikeusjuttu "tuhoaa maamme".

Trump on toistuvasti hyökännyt Bidenia vastaan syytteisiin liittyvissä kommenteissaan, mutta presidentti on pysynyt visusti vaiti aiheesta Trumpin syytteiden tultua julkisuuteen. Politicon mukaan Biden on määrännyt sekä demokraattipuoluetta että uudelleenvalintakampanjaansa pysymään vaiti asiasta julkisuudessa.

Trump on Yhdysvaltain historian ensimmäinen presidentti, jota vastaan on nostettu syytteet liittovaltion vastaisista rikoksista.

Lue myös:

    Uusimmat