Nähdäänkö tämä mies kisaamassa republikaanien presidenttiehdokkuudesta? "Trumpiakin trumpimpi Trump"

1:15
Nähdäänkö tämä mies kisaamassa republikaanien presidenttiehdokkuudesta? Tällainen on Floridan kuvernööri Ron DeSantis!

Kenestä tulee republikaanien ehdokas Yhdysvaltojen vuoden 2024 presidentinvaaleissa? Tämä kysymys nousi jälleen esille sen jälkeen, kun Yhdysvaltain liittovaltion poliisi ratsasi entisen presidentin Donald Trumpin kartanon Floridassa.

Amerikkalaismedian mukaan Trumpin Mar-a-Lago-kartanoon tehdyssä kotietsinnässä etsittiin asiakirjoja, jotka Trump mahdollisesti otti luvatta mukaansa Valkoisesta talosta.

MTV:n Uutisaamussa vieraillut Ulkopoliittisen instituutin tutkija Maria Lindén arvioi, että Trumpin mahdollinen rikostuomio saattaisi vaikuttaa siihen, että republikaanipuolueessa monet poliitikot saattaisivat haluta asettua Trumpia vastaan esivaaleissa, jos Trump pyrkisi ehdokkaaksi.

Toistaiseksi Trump itse ei ole ilmoittanut, pyrkiikö hän uudelleen presidentiksi, mutta on vihjaillut asiasta useamman kerran.

– Minun käsittääkseni Trump käyttää tällä hetkellä hyvin paljon kampanjarahaa ja aikaa siihen, että hänellä on parhaat asiantuntijat arvioimassa hänen onnistumisensa todennäköisyyksiä ja mahdollisuuksia, Lindén toteaa.

Vastaehdokkaana "Trumpiakin trumpimpi Trump"?

Mutta kuka voisi olla varteenotettava haastaja Trumpille esivaaleissa?

Lindénin mukaan Yhdysvaltain entinen varapresidentti Mike Pence selvästi petaa asettumista ehdolle, mutta Lindén ei usko hänen mahdollisuuksiinsa.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Sen sijaan hän nostaa esiin Floridan kuvernöörin Ron DeSantiksen.

– DeSantis on eräänlainen Trump 2.0. Hän ajaa monia samoja asioita ja tulee kuitenkin sieltä politiikan pelin sisältä, eikä ulkopuolelta, kuten Trump. Eikä hän ole yhtä impulsiivinen kuin Trump, Annala kommentoi.

– DeSantis voisi olla Trumpiakin trumpimpi Trump tietyllä tavalla, mutta aika näyttää. Kyllähän Trumpilla on sillä tavalla vahva asema puolueessaan, että jos hän sitten päättää asettua ehdolle, niin voi olla, että kukaan ei asetu häntä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja