Trump erottaa virkasyytteessä keskeisessä roolissa olleen korkea-arvoisen tiedusteluviranomaisen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti perjantaina erottavansa korkea-arvoisen tiedusteluviranomaisen Michael Atkinsonin.
Atkinson oli keskeisessä asemassa toimissa, jotka lopulta johtivat Trumpin virkasyytteeseen ja viraltapanovaatimuksiin.

Trump lähetti kongressin tiedustelukomiteoille kirjeen, jossa kertoi menettäneensä luottamuksensa Atkinsoniin. Trump ei eritellyt syitä, miksi luottamus oli mennyt.

New York Timesin mukaan Trump on jo syksystä lähtien puhunut avustajilleen, että haluaisi päästä Atkinsonista eroon, koska tämä on Trumpin mielestä epälojaali.

Atkinson sai aikanaan arvioitavakseen nimettömän valituksen, jossa Trumpin syytettiin kytkeneen henkilökohtaisen poliittisen hyödyn tavoittelun ja Ukrainan sotilasavun. Atkinson tuli siihen tulokseen, että valitus on syytä välittää eteenpäin oikeusministeriölle ja kongressille.

Atkinson myös todisti tiedustelukomitean suljetussa kuulemisessa, vaikka Valkoinen talo yritti estää hallinnon viranomaisia todistamasta.

Helmikuussa Yhdysvaltain republikaanienemmistöinen senaatti odotetusti vapautti Trumpin virkasyytteistä. Kaksi syytettä koski vallan väärinkäyttöä sekä kongressin työn estämistä virkarikostutkinnan aikana.

Sen jälkeen Trump aloitti kampanjan päästäkseen eroon useista viranomaisista, jotka tekivät yhteistyötä tutkinnan kanssa.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat