Mainos

Trumpin hallinnossa viuhuu jälleen ovi – nyt lähtee Ukraina-skandaaliin sekaantunut energiaministeri Rick Perry

8:46
Huomenta Suomessa pohdittiin, vahvistaako tutkinta lopulta Trumpin asemaa.

Yhdysvalloissa jälleen yksi presidentti Donald Trumpinhallinnon jäsen jättää tehtävänsä. Trump kertoi energiaministeri Rick Perryn eroavan pestistään.

Entinen Texasin kuvernööri Perry oli yksi harvoja Trumpin hallinnon merkittäviä jäseniä, joka oli toiminut tehtävässään koko vuonna 2017 alkaneen presidenttikauden ajan. Vaihtuvuus Trumpin hallinnossa on ollut ennätysvauhdikasta.

69-vuotias Perry on viime päivinä imaistu mukaan Trumpin Ukraina-skandaaliin. Perry kertoi haastattelussa olleensa Trumpin käskystä yhteydessä presidentin henkilökohtaiseen asianajajaan Rudy Giulianiin Ukraina-asioihin liittyen.

Trumpiin kohdistuvaa virkarikostutkintaa vetävät demokraatit ovat vaatineet Perryltä Ukrainaan liittyviä asiakirjoja.

Vältti henkilökohtaiset skandaalit

Trump sanoi Perryn tehneen hienoa työtä energiaministerinä.

– Rick on tehnyt fantastista työtä energia-asioissa, mutta nyt oli aika – kolme vuotta on pitkä aika. Meillä on jo korvaaja tiedossa, Trump sanoi puheessa Texasissa.

Perry piti ministerinä enimmäkseen matalaa profiilia ja vältti henkilökohtaiset skandaalit, joihin moni muu Trumpin hallinnon jäsen on ajautunut. Hänen on kuitenkin syksyn mittaan ennakoitu jättävän tehtävänsä.

Hän on energiaministerinä profiloitunut erityisesti yhdysvaltalaisen nestemäisen maakaasun puolestapuhujana.

Pyrki aiemmin presidentiksi

Perryn nimityksessä energiaministeriksi oli tiettyä ironiaa, sillä vuonna 2011 hän teki vaaliväittelyssä kuuluisan mokan juuri energiaministeriöön liittyen.

Presidenttiehdokkaaksi pyrkinyt Perry oli luvannut sulkevansa presidenttinä kolme ministeriötä, mutta osasi nimetä vain kaksi unohdettuaan energiaministeriön.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja