Trump aikoo nimittää ehdokkaansa korkeimpaan oikeuteen viimeistään lauantaina – pitkäaikaisen tuomari Ruth Bader Ginsburgin viimeinen toive jää täyttämättä

4:43
Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden tuomari Ruth Bader Ginsburg on kuollut – oikeustieteen professori selittää videolla, miksi se voi olla suuri voitto Donald Trumpille

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aikoo nimittää ehdokkaansa uudeksi tuomariksi korkeimpaan oikeuteen perjantaina tai lauantaina. Senaatin on vielä vahvistettava nimitys.

Presidentti Donald Trumpin mukaan senaatilla on "hyvin aikaa" vahvistaa nimitys ennen marraskuun presidentinvaaleja. Paikka korkeimmassa oikeudessa vapautui pitkäaikaisen tuomarin Ruth Bader Ginsburgin kuoltua viime viikolla. Ginsburgin viimeiseksi toiveeksi kerrottiin, että hänen paikkansa täytettäisiin vasta presidentinvaalien jälkeen.

Trumpin republikaaneilla on satapaikkaisessa senaatissa 53 edustajaa. Heistä kaksi on toistaiseksi ilmoittanut vastustavansa tuomarinimityksen kiirehtimistä ennen presidentinvaaleja.

Jos neljä republikaanisenaattoria irtautuu puoluekurista, ei tuomarinimitys saa riittävää enemmistöä taakseen. Tasatilanteessa ratkaiseva ääni olisi varapresidentti Mike Pencellä.

Trump on jo aiemmin vihjannut haluansa nimittään Ginsburgin seuraajaksi naisen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja