Mainos

Treenaatko viikolla vai viikonloppuisin? Vastaus voi paljastaa palkkapussisi koon

Jos treenaat vain viikonloppuisin, sinulla menee taloudellisesti hyvin – ainakin erään selvityksen mukaan!

Amerikkalaisselvityksen mukaan parempaa palkkaa saavat ihmiset ovat arkena enemmän paikoillaan ja liikkuvat eniten viikonloppuna.

Aiemmissa tutkimuksissa on havaittu, että parempituloiset treenaavat enemmän kuin matalapalkkaiset, kertoo Huffington Post. Preventive Medicine -lehdessä julkaistussa selvityksessä tutkijat analysoivat dataa yli 5000 aikuisen aktiivisuutta mittaavista rannekkeista.

Aikuiset käyttivät ranneketta viikon ajan, ja se mittasi aktiivisuutta hereilläoloaikana.

Parempituloiset pääsivät tavoitteeseen todennäköisemmin

Ihmiset, jotka tienasivat 75 000 dollaria vuodessa, pääsivät liikuntasuosituksen mukaiseen liikuntamäärään 1,6 kertaa todennäköisemmin kuin ihmiset, jotka tienasivat alle 20 000 dollaria vuodessa.

Suosituksen mukaan aikuisen tulisi liikkua 150 minuuttia keskiteholla tai 75 minuuttia rankasti kahden päivän aikana.

Viikon aikana parempituloiset pääsivät liikuntatavoitteeseensa 1,9 kertaa todennäköisemmin kuin muut. He harrastivat keskitehoista tai rankkaa liikuntaa 4,6 minuuttia enemmän kuin muut ja treenasivat siis viikon aikana noin 30 minuuttia enemmän.

Alempituloiset voittivat parempipalkkaiset vain yhdellä osa-alueella: he käyttivät vähemmän aikaa paikallaan istumiseen tai seisomiseen. Korkeaa palkkaa saavat harjoittivat kevyttä liikkumista tyypillisenä päivänä 9,3 minuuttia vähemmän; lisäksi he pysyttelivät paikoillaan 11,8 minuuttia enemmän.

Tuloksia tulkittaessa kannattaa ottaa huomioon, että koe kesti vain viikon, eikä sitä ollut suunniteltu todistamaan, vaikuttaako aktiivisuustaso tai paikoillaan vietetty aika terveyteen. Aktiivisuuteen voivat vaikuttaa myös työn vaatimukset. On myös mahdollista, että jo rannekkeen käyttäminen sai ihmiset muuttamaan liikuntatottumuksiaan!

***

5:32

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.