Kalle Rovanperä nousi MM-mitalitaistoon – dominoivan esityksen taustalla yksi merkittävä seikka

0:42
Suvereenin voiton kuitannut Kalle Rovanperä selitti kiihtyvää vauhtiaan MM-sarjassa: "Kyllähän se helpottaa".

Kalle Rovanperä ei antanut kilpakumppaneilleen mitään palaa sunnuntaina päättyneessä Kreikan MM-rallissa.

Rovanperän dominoiva näytös käynnistyi kunnolla lauantaina, jolloin hän karkasi Hyundain Ott Tänakilta ja tallikaveriltaan Sebastien Ogierilta. Toyotan nuori suomalaiskuljettaja kruunasi esityksensä voittamalla myös kilpailun päättäneen Power Stage -erikoiskokeen.

Rovanperän voittomarginaali oli lopulta 42,1 sekuntia Tänakiin. Kolmanneksi sijoittunut Ogier jäi yli minuutin päähän.

Rovanperä heitti kisan jälkeen arvion, miksi hän pystyi tyrmäämään vastustajansa Akropolis-rallissa.

– Tämä oli yksi niistä kisoista, joka tuntui vaikealta ennen kuin tulimme tänne. Kisa ei ole ollut pitkään aikaan kalenterissa ja nyt täällä oli uudet pätkät. Muistakin kuljettajista huomasi, että pelkästä nuotista ajaminen ei ole helppoa.

– Se oli vahvuutemme tänä viikonloppuna. Olimme hyvässä vauhdissa, kun pätkät ajettiin ensimmäistä kertaa nuotista, Rovanperä kertoi.

Rovanperä on saanut kunnon onnistumisen jo kolmessa perättäisessä kilpailussa. Viron vauhdikkaassa sorarallissa tuli voitto, ja Belgian asvalttikisassa hän ajoi kolmanneksi.

– Minulla on nyt enemmän kilometrejä ja kokemusta autosta. Se on ollut tiedossa, että minulta puuttuu kokemusta. Nyt sitä on tullut lisää ja se helpottaa tilannetta, Rovanperä tuumi.

Täyden pistepotin Kreikasta kahmaissut Rovanperä nousi taistelemaan MM-mitalisijoista. Hän jatkaa pistetaulukossa neljäntenä, mutta eroa toisena olevaan Elfyn Evansiin on vain seitsemän pistettä.

– Edessä on vaikea loppukausi, eikä tässä vaiheessa kannata miettiä sijoituksia. Yritetään jatkaa samalla tavalla viimeisissä kisoissa.

Rovanperä pääsee seuraavan kerran kamppailemaan voitosta kotiseudullaan Jyväskylässä, kun Suomen MM-ralli ajetaan lokakuun alussa.

– Siinä kisassa voiton on oltava tavoitteena, sillä kisa sopii sekä minulle että autolle. Kisasta tulee kuitenkin vaikea. Hyundaillakin on vauhtia todella paljon, Rovanperä muistutti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja