Toyota toimi Meksikon MM-rallissa ennennäkemättömällä tavalla – varoitus kilpakumppaneille: "Osoittaa, kuinka paljon olemme tehneet töitä ja nähneet vaivaa"

Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi! 1:47
Meksikon MM-rallin dramaattisin hetki koettiin perjantaina, kun Esapekka Lapin Ford paloi poroksi.

Meksikon MM-ralli on ollut Toyotalle todellinen Akilleen kantapää. Nyt kauden kolmannesta kilpailusta tuli nappiosuma, vaikka sen ylle muodostui varjo maailman tilanteen vuoksi.

Meksikon rallin sunnuntaipäivä jätettiin koronaviruksen takia ajamatta, ja ralli tuli ennenaikaiseen päätökseen. Toyotan urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström piti tilannetta vaikeana, mutta asioiden prioriteettijärjestys on selvä.

– Tällä hetkellä tärkeintä on, että kaikki pääsevät kotiin perheidensä luo, Lindström sanoi ja viittasi rajojen sulkeutumiseen useassa maassa.

Tapahtumien hopeareunuksena oli Toyotalle varsin suotuinen tulos. Useiden teknisten ongelmien kanssa Meksikossa aiemmin paininut talli nappasi poikkeuksellisen hyvän tuloksen kauden ensimmäisestä sorarallista. Kaksi suurinta ilonaihetta olivat ymmärrettävästi Sébastien Ogierin ensimmäinen voitto Toyotalla ja tallin ensimmäinen voitto Meksikossa.

– Tilanteeseen voi olla erittäin tyytyväinen. Tämä osoittaa, kuinka paljon olemme tehneet töitä ja nähneet vaivaa, Lindström myhäili.

Nämä olivat kirsikat kakun päällä koko tallin komeassa puristuksessa. Kehut lähtivät myös kahdelle muulle kuljettajalle, Elfyn Evansille ja Kalle Rovanperälle, jotka täydensivät tallin vahvan viikonlopun.

Evansilla oli rallin aikana omat ongelmansa jarrujen kanssa, ja Rovanperän autosta tyhjeni perjantaina rengas, minkä jälkeen Rovanperä keskittyi kokemuksen kerryttämiseen. Ongelmista huolimatta brittikuski saapui maaliin neljäntenä ja puuppolalainen viidentenä.

– Elfyn lähti reitille ensimmäisenä ja suoriutui hyvin roolistaan tien putsaajana. Kalle suoriutui erinomaisesti yhdestä kalenterin vaikeimmista ralleista, Lindström kehui.

Lue myös:

    Uusimmat