Toyotan pääjohtaja hämmästyi nähdessään videon Jari-Matti Latvalasta – tallipäällikkö paljastaa tekonsa taustat

Jari-Matti Latvalalta muistutus Toyotan mestaritiimille: Pitää muistaa käyttäytyä, jotta ei karkaa mopo käsistä 3:13
Jari-Matti Latvala mestaruushuumassa Monzassa Toyotan maailmanmestaruuksien ratkettua

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda oli vaikuttunut Jari-Matti Latvalan toiminnasta ensimmäisellä kaudellaan tallipäällikkönä.

Toyoda suitsutti Latvalaa Toyotan tiedotteessa sen jälkeen, kun talli oli varmistanut MM-rallikauden päätösosakilpailussa triplamestaruuden. Toyoda kiitteli Latvalaa siitä, että tämä on onnistunut luomaan talliin kuljettajalähtöisen ja perhemäisen ilmapiirin.

Osoituksena tästä Toyodalle oli jäänyt erityisesti mieleen Latvalan tapa toivottaa tallin työntekijöille henkilökohtaisesti hyvää huomenta. Tapa paljastui Toyodalle tallin kuvaamalta videolta.

Latvala kertoo MTV Urheilulle, että tapa on peruja hänen kuljettajauraltaan.

– Minulla on sellainen tyyli, että käyn henkilökohtaisesti kaikki ihmiset läpi; en välttämättä ihan joka aamu, mutta ainakin pari kertaa ralliviikon aikana. Se riippuu vähän tilanteesta. Periaate on, että jokainen pitää huomioida, jokainen ihminen ja jokaisen ihmisen panos on tärkeä. Siihen olen halunnut satsata.

– Olen pyrkinyt miettimään rooliani niin, että mitä olisin itse kuljettajana halunnut ja tarvinnut tallipäälliköltä, että minulla on luottavainen ja hyvä fiilis mennä autoon.

Kaikkien rallissa paikan päällä olevien työntekijöiden tervehtiminen on melkoinen urakka.

– Meitä on ralleissa noin sata ihmistä. Kaikki eivät ole koronan aikana saaneet tulla huoltoalueelle, mutta kyllä siinä äkkiä sellainen 60–70 ihmistä tulee morjestettua.

Pääjohtajan kehuista huolimatta Latvala tunnustaa, että parannettavaakin on vielä.

– Olen yrittänyt opetella ihmisten nimet, mutta se on vielä vähän vaiheessa. Kasvot kyllä muistan, mutta muutamien nimien kanssa on vaikeuksia.

Lue myös:

    Uusimmat