Tour de Skin sprinttiladuilla ilahduttava suomalaispilkahdus, Therese Johaug sysättiin sivuun kiertueen kärkipaikalta – Isometsä: "Hänellä on vielä valttikorttinsa"

MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä pitää Therese Johaugia edelleen Tour de Skin suurimpana voittajasuosikkina, vaikka sunnuntainen sprinttikisa pudottikin norjalaistähden kiertueen kärkipaikalta.

Sunnuntaisen sprinttikisan ilonpilkahdukset olivat suomalaisten näkövinkkelistä hyvinkin laihat, mutta yksi hiihtäjä esiintyi pirteästi edukseen. Alkukaudella kisakuntonsa kanssa rajustikin taistellut Anne Kyllönen jatkoi kelpoesityksiään, kun välieräpaikkakin jäi vain 0,1 sekunnin päähän.

Isometsä on iloinen siitä, että Kyllönen on parantanut kisakuntoaan kauden edetessä. Matkaa kärkitaistoon on kuitenkin vielä rutkasti, mutta suunta on oikea.

– Eihän tuolla vielä kuuhun päästä, mutta ihan pirteää hiihtämistä siihen nähden, mitä alkukausi oli. Mukava nähdä, että on urheilija, joka pystyy kauden aikana petraamaankin. Takamatkaa oli tietysti niin paljon, että matkaa on edelleen.

– Positiivisia signaaleja on kuitenkin ilmassa. Jo toinen asiallinen suoritus perättäin. Jos trendi jatkuu samanlaisena, olemme oikeasti iloisia siitä, että alkaa löytymään, Isometsä summaa Kyllösen otteita.

Tour de Skin kärkitaisto tiivistyi naisten kokonaiskilpailun kannalta merkittävästi sprinttien myötä, kun avauskilpailun voittanut Therese Johaug jäi sunnuntaina vasta sijalle 23. Norjalaistähti on kokonaistilanteessa nyt kolmantena viisi sekuntia kiertuetta johtavaa Venäjän Natalia Neprjajevaa perässä.

Vaikka sprinttikisat eivät Johaugin vahvuuksiin kuulukaan, ei Isometsä näe mitään estettä hiihtolatuja hallinneen Johaugin kiertuevoitolle. Johaugia on erittäin vaikea lyödä varsinkin kiertueen vaativalla päätösetapilla.

– En usko, että haastajaa löytyy. Lähtökohtaisesti tilanne on se, että Johaug tulee Tourin voittamaan. Nyt on sen sorttisia kisoja, lyhyehköjä matkoja, joten kilpailu voi pysyä kuitenkin mielenkiintoisena.

– Täytyy kuitenkin muistaa, kun lähdetään viimeiseen nousuun, muilla pitäisi olla minuutti hyvää Johaugiin nähden. Jos ennusmerkit pitävät paikkaansa, Johaug johtaa sitäkin kisaa niukasti, mutta hänellä on vielä valttikorttina se viimeinen ylämäki, Isometsä muistuttaa.

Johaugin alkukaudella nähty ylivoima on kuitenkin Tour de Skillä kutistunut tähtikaksikko Ebba Anderssonin ja Ingvild Flugstad Östbergin paluiden myötä. Tästä johtuen loppukaudella saatetaan nähdä vielä koviakin taisteluita kisojen voitosta.

– Olen jo alkukaudesta sanonut, kun Andersson ja Östberg tulevat kehiin mukaan ja Heidi Weng on päässyt noin hyvään iskuun, muu porukka on lähentynyt Johaugia. Johaug hiihtää ihan yhtä kovaa kuin aikaisemmin, mutta muu porukka on selkeästi lähentynyt. Hän on edelleen paras, mutta muu porukka on selkeästi iholla, Isometsä selventää. 

Lue myös:

    Uusimmat