Anne Kyllönen vitsaili virittelemästään yllätyksestä – "Tätä olen kärsivällisesti odotellut"

Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen olivat Suomen ennalta hankalimman Tour de Ski -päivän parhaat onnistujat. Kyllönen taisteli vapaan hiihtotavan sprintissä puolivälieriin, ja välieräpaikasta hän jäi kurjasti 13 sekunnin sadasosaa.

Niskanen ajeli karsinnasta jatkoon, mutta jäi omassa puolivälierässään viimeiseksi.

–  Jatkopaikka on minulle vapaan sprintistä hyvä suoritus, ja nyt erä oli jo etukäteen niin kova, etten kyennyt haastamaan siinä kuin Therese Johaugia, Niskanen tunnusti tosiasiat.

–  Yritin silti kaikkeni, mutta myös Johaug pääsi edelle, kun ajoin lenkin alaosassa mutkan pitkäksi.

Niskasen edelle kiilasi nopeita hiihtäjiä Norjan Maiken Caspersen Fallan johdolla. Slovenian Anamarija Lampic otti toisen suoran jatkopaikan ennen Norjan Anne Kjersti Kalvåta, Yhdysvaltain Jessica Diggginsiä ja Johaugia.

Erä oli puolivälierien nopein, joten siitä menivät jatkoon kaksi parasta sekä Kalvå ja Diggins aikavertailusta.

–  Voi sanoa, että tämä Tourin avausviikonloppu oli minulle ihan OK, kun hiihdin avauksessa kymppisakkiin ja sain sprintistä sentään muutaman bonussekunnin, Niskanen tiivisti Lenzerheiden kilpailut.

–  Lähden nyt hyvillä mielin Toblachiin, missä on meille distanssihiihtäjille Tourin tärkeimmät kisat (10 km vapaalla ja 10 km takaa-ajo perinteisellä). Siellä sitten näkee, missä kokonaistilanteessa mennään.

Spakaatti olisi ehkä riittänyt

Kyllönen oli silminnähden iloinen, kun hiihto tuntuu kulkevan sairastelun jäljiltä startti startilta paremmin. Hän oli päästä välieriin, vaikkei sprintti vapaalla ole hänen vahvimpia lajejaan.

–  Spakaatilla olisin voinut päästä välieriin. Pitää kuulemma seuraavaksi harjoitella kurotusta, Kyllönen naurahti tasaiselle kirikamppailulle Ruotsin Emma Ribomin kanssa.

–  Parasta päivän kilpailussa oli hyvä tunne hiihdosta. Se tuntuu helpolta ja kroppa hyvältä, ja saan ajettua itseni limitille. Tätä olen kärsivällisesti sairastumiseni jäljiltä odotellut.

Kyllösen Tour-suosikki on Toblachin kisojen jälkeen perjantaina Val di Fiemmessä hiihdettävä 10 kilometriä perinteisen hiihtotavan yhteislähtö.

Lue myös:

    Uusimmat