Isometsä: Nuorukainen pystyy haastamaan Therese Johaugin – "Nyt se ottelu alkaa"

Nyt alkaa hiihtokausi todenteolla – suomalaisten hiihtotähtien odotukset ja todellisuus laitetaan pakettin Mertarannan ja Isometsän johdolla! 13:21
Antero Mertaranta ja Jari Isometsä ruotivat suomalaisten lähtökohdat hiihtokauteen.

Therese Johaug on antanut tuoreeltaan maastohiihdon maailmancup-kauden alla osoituksia, että mono on tuttuun tapaan syönnillään. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä povaa, että Ruotsin Frida Karlsson, 20, pystyy kuitenkin ainakin ajoittain pistämään Norjan 31-vuotiaalle supertähdelle kampoihin.

Norjan naisten joukkue on valtiatar Johaugia lukuun ottamatta tietynlaisessa käymistilassa. Ingvild Flugstad Östberg on terveydellisistä syistä sivussa, ja Heidi Wengillä on ollut viime vuosina vaikeaa.

– Norjassa on iso prosessi käynnissä tällä hetkellä. Hehän ottavat Ruotsilta turpaan joukkueena oikein komeasti. Siellä on suuri yksinäinen Therese. Heidi Weng osoittaa selvästi tulemisen merkkejä, mutta ennen kuin Östberg saadaan taas viivalle, ei ole ketään muita. Ruotsi on tällä hetkellä kovempi joukkue kuin Norja, Isometsä sanoi Antero Mertarannan haastattelussa MTV Uutiset Livessä.

Isometsän mukaan Ruotsilla on kymmenisen naista, jotka voivat hiihtää vähintään 20 parhaan joukkoon millä maailmancupin matkalla tahansa. 

– Frida Karlsson tällaisena helmenä voi haastaa Therese Johaugin Rukan kaltaisessa maastossa ihan oikeasti, Isometsä pohti.

Karlsson saavutti vuoden alussa Seefeldin MM-kisoissa jo komeasti 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailusta hopeaa ja 30 kilometrin vapaan matkalta pronssia, minkä lisäksi hän oli voittamassa viestikultaa. Karlsson ja Johaug pääsevät ottamaan toisistaan mittaa viikonloppuna Rukalla maailmancupin avausviikonloppuna.

– Kaikki povaavat, että Frida on tuleva Johaugin manttelinperijä. Nyt se ottelu alkaa sieltä – voi sanoa, että ensimmäinen erä. Se on kaikkein mielenkiintoisin asia Rukalla, jota minä odotan, plus se, nähdäänkö suomalaisia palkintopallilla. 

– Viime vuonna ei hirveästi palkintopallisijoja tullut koko vuotena. Rukalta kun lähdettiin, niin koko vuosi puhuttiin, että kyllä se muuttuu. Ei muuttunut. Ruka antaa suunnan koko vuoteen, Isometsä korosti.

Lue myös:

    Uusimmat