Tour de Skillä huima suomalaisveto!

Markus Vuorela oli 16. sijallaan päivän suomalaisyllättäjä, kun maastohiihdon maailmancupin Tour de Skillä hiihdettiin 6. etappi Val di Fiemmessa perjantaina.

Miesten kisamatkana oli 15 kilometrin yhteislähtö perinteisellä. Vuorela hiihti loistavasti toimineilla suksilla kärkijoukossa lähes läpi kilpailun, mutta joutui taipumaan viimeisellä 2,5 kilometrin lenkillä. Hän käväisi jopa johtopaikalla 10 kilometrin väliaikapisteellä.

Maalissa Vuorelan ero voittajaan, Venäjän Aleksandr Bolshunoviin, oli 24,4 sekuntia. Bolshunov johtaa Touria ylivoimaisella erolla muihin.

Palkintokolmikon täydensivät Italian Francesco De Fabiani (+1,8 sekuntia) ja Venäjän Aleksei Tshervotkin (+3,7).

Vuorela on hiihtänyt uransa parhaat maailmancupin sijoitukset käynnissä olevalla Tour de Skillä. Edellinen ykkösnoteeraus oli 24. sija Toblachista kolmen päivän takaa.

Muista suomalaisista Juho Mikkonen oli perjantaina 37:s ja Lauri Lepistö 51:s.

Miesten Tour de Ski jatkuu lauantaina perinteisen sprinttikisalla. Sunnuntain päätösetappi, 10 kilometrin takaa-ajo vapaalla, päättyy Alpe Cermisin hirmunousuun.