Tottenham-tähti puhuu kohtalosta Mestarien liigan loppuottelun alla – "Hän toi meidät tasolle, jossa olemme nyt"

Mauricio Pochettinon päätös ottaa Tottenham valmennettavakseen ja juurruttaa filosofiansa seuraan vuonna 2014 on osoittautumassa oikeaksi. Erityisesti, jos seura juhlii Mestarien liigan voittoa lauantai-iltana Madridissa.

Mestarien liigan finaali

Tottenham-Liverpool lauantaina 1.6.
Jalkapallostudio klo 21.00 (C More Sport 1) ja klo 21.20 (MTV3)
Finaali klo 21.55 C More Sport 1 ja MTV3

Ottelu näkyy myös cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

– Viisi vuotta sitten hän valitsi tämän seuran ja toi meidät tasolle, jossa olemme nyt. Hän on tehnyt uskomatonta työtä, Tottenham-toppari Jan Vertonghen sanoi toimittajille torstaina Reutersin mukaan. 

– Meillä on hieno ryhmä pelaajia, paljon nuoria jätkiä akatemiasta, paljon Englannin maajoukkueista sekä pelaajia ulkomailta, joilla on nyt todellinen yhteys seuraan.

Spurs on saavuttanut paikan Mestarien liigan loppuottelussa historiansa ensimmäisen kerran. Vertonghenin mukaan omien kasvattien ja ulkomaalaisten lahjakkuuksien laadukas sekoitus on Pochettinon ansiota.

– Kaikki jätkät yhdessä, niin pitkään managerin kanssa. Se on vienyt meidät tälle tasolle. Tätä me kaikki toivoimme, suoritimme osamme ja toivottavasti voimme pidellä pokaalia lopussa.

Spurs selviytyi Mestarien liigaan ennen Pochettinon aikakautta Valioliigassa vain kerran, mutta ovat sijoittuneet neljän parhaan joukkoon nyt neljällä kaudella peräkkäin.

Vertonghen liittyi seuraan vuonna 2012. Belgialainen muistaa seuran vaikeat kaudet ennen odottamatonta etenemistä tämän kauden loppuotteluun. 

– Tulevaisuudessa voin aina sanoa, että pelasin Mestarien liigan loppuottelussa. Ensimmäiset kaksi vuotta pelasimme seurassa Eurooppa-liigassa, mutta tätä varten olemme työskennelleet.

– Kuinka monta peliä on vaatinut päästä lopulta tähän asti? 12 peliä? Jokaisessa niistä tapahtui jotain hullua noin 16 kertaa.

– Urani lopussa voin toivottavasti katsoa tätä ja ajatella tämän olleen sen kaikista hulluin ja kaunein vuosi. En tiedä kohtalosta. Meidän täytyy voittaa loppuottelu, jos se on kohtalomme, Vertonghen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat