Jalkapallolegenda vihjaa Tottenhamin epävarmalla tulevaisuudella ja päävalmentajan lähdöllä: "Hän sanoi tämän minulle itse"

Englantilainen entinen pelaajasuuruus ja jalkapallovaikuttaja Gary Lineker pitää Liverpoolia ylivoimaisena ennakkosuosikkina Mestarien liigan loppuotteluun Tottenhamia vastaan.

Lineker toimii nykyisin TV-asiantuntijana jalkapallolähetyksissä. Peliurallaan hän vietti kolme kautta juuri Spursissa vuosina 1989-1992.

26 pisteen kaula päättyneellä kaudella joukkueiden välillä kertoo Linekerin mukaan olennaisen Liverpoolin ja Tottenhamin loppuottelun lähtökohtaisista voimasuhteista.

– Kokonaisuutena Liverpoolilla on paremmat pelaajat. He olivat yli 20 pistettä Tottenhamia edellä, joten on vaikea nähdä lontoolaisia missään tilanteessa ennakkosuosikkeina, Lineker sanoi Reutersin mukaan.

– Mutta, kuten jalkapallossa tiedämme, parhaat joukkueet eivät aina voita. Tämä on yksi asioista, mikä tekee jalkapallosta niin erityistä.

58-vuotias Lineker yiisti Liverpoolin päävalmentajaa Jürgen Kloppia joukkueen muokkaamisesta omaksi kuvakseen.

– Klopp on innostunut ja intohimoinen mies. Liverpoolin joukkue heijastaa hyvin pitkälle hänen persoonaansa: dynaaminen ja energinen. Hän on selvästi erittäin älykäs ja kunnianhimoinen jalkapalloihminen, joka näyttää intohimonsa.

Mauricio Pochettino on kiistatta yksi parhaista managereista maailmassa, mutta Tottenham tarvitsee hankintoja, hän sanoi tämän minulle itse. Hän tarvitsee tukea ja epäilen, että jos hän ei sitä saa, Spursin on vaikea pitää hänestä kiinni, Lineker arvioi.

Tottenham ei ole hankkinut ketään kahden viimeisen siirtoikkunan aikana. Uuden stadionin myötä tulleet kulut ovat pakottaneet seuran hillitsemään pelaajabudjettia.

Pochettino itse on vihjaillut, että hän saattaisi jättää seuran, jos Spurs ei pysty taistelemaan suurimmista pokaaleista niukan ostovoiman vuoksi.

Tämä olisi merkittävä isku seuralle, jonka Pochettino on johdattanut neljästi peräkkäin neljän parhaan joukkoon Valioliigassa.

– Tämä on hyvin merkittävä hetki Tottenhamille. Heidän on päätettävä, keitä he ovat, Lineker sanoi.

– Aikovatko he mennä eteenpäin ja olla seura, joka taistelee toisenkin kerran Mestarien liigan loppuottelupaikasta, se jää nähtäväksi, Lineker päättää.

Lue myös:

    Uusimmat