Jo kuudes mestaruus! Asiantuntija löytää löytää ratkaisevan tekijän Sevillan menestyksen takaa – "Tuossa on tulos"

6:47
C Moren studio analysoi Sevillan mestaruuden salat – identiteetti korostuu.

Sevilla kaatoi perjantai-iltana Inter Milanin Eurooppa-liigan loppuottelussa dramaattisten vaiheiden jälkeen lukemin 3–2. Mestaruus oli jo Sevillalle kuudes Eurooppa-liigassa ja sitä edeltäneessä Uefa cupissa. Sillä on eniten mestaruuksia kilpailun historiassa.

Sevilla on onnistunut viemään mestaruuden joka kerta, kun se on pelannut kilpailun finaalissa. Seuran aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 2006, 2007, 2014, 2015 ja 2016. 

– Tämä on suuremmoinen joukkue. He uskovat siihen, mitä tekevät. Vaikka emme olisi voittaneet, rakastaisin heitä siitä huolimatta. Tänään saimme kuitenkin palkinnon. Me uskoimme siihen alusta saakka, Sevillan valmentajaksi vuosi sitten palkattu Julen Lopetegui sanoi BBC:n mukaan ottelun jälkeen.

C Moren asiantuntija Simo Valakari ihasteli taiston tauottua Sevillan tarinaa Euroopan kentillä. Valakarin mukaan seuran menestyksen taustalla on vahva identiteetti, jonka vaikutus korostuu kovissa paikoissa.

– Uusi valmentaja, paljon uusia pelaajia, muutama kokenut pelaaja siellä. Kertoo paljon Sevillasta seurana, vaikka valmentajia ja pelaajia tulee ja menee, seuran identiteetti ja se, miten halutaan pelata, pysyy. Se on tietyllä tavalla se, mihin on helppo rakentaa tällaisella hetkellä, Valakari sanoi.

– He voivat tulla finaaliin, nauttia, luottaa omaan tapaansa pelata, nauttia hetkestä ja uskaltaa olla mitä Sevillana ollaan. Tuossa on tulos, kun uskaltaa toteuttaa niitä asioita.

Voit katsoa C Moren jalkapallostudion analyysin Sevillan tilanteesta yllä olevalta videolta.

Ensi kaudella Sevilla pääsee tavoittelemaan vieläkin suurempaa kannua, kun seura lunasti paikkansa Mestarien liigaan sijoittumalla Espanjan liigassa neljänneksi. Paikka pääkilpailun lohkovaiheeseen olisi irronnut myös perjantaisella voitolla.

C Moren asiantuntijan Antti Niemen mielestä suuri kysymys Sevillan kohdalla onkin, riittääkö seuralla resursseja ja kunnianhimoa seuraavien askeleiden ottamiseen. Se tarkoittaisi Real Madridin ja Barcelonan haastamista kotimaassa ja säännöllistä esiintymistä Mestarien liigassa. 

– Riittääkö heille se, että he ovat hyvä Eruooppa-liiga-joukkue ja top 6 -seura Espanjassa vai voisiko tässä olla alku jonkun suuremman?

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja