Liverpool puolustaa Mestarien liigan voittoa, mutta 29 vuoden piina jatkuu – Sami Hyypiä: "Se on varmasti kaikkien mielessä"

Liverpool puolustaa tiistai-iltana alkavan Mestarien liigan voittoa. Euromenestyksen lisäksi joukkue jahtaa entistä nälkäisemmin myös Valioliigan mestaruutta.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

C Moren jalkapalloasiantuntija Sami Hyypiä uskoo Liverpoolin pelin voivan kehittyä entisestään.

– Päävalmentaja Jürgen Kloppilla on ryhmä kasassa, johon hän luottaa kuin vuoreen. Viime kauden kaltainen menestys ainoastaan ruokkii itseluottamusta. Näyttää siltä, että joukkue nauttii pelaamisesta keskenään, Hyypiä sanoo.

Hyypiä ei odottanut Liverpoolilta merkittäviä muutoksia kesän siirtomarkkinoilla, eikä niitä myöskään tapahtunut. Maalivahti Simon Mignolet siirtyi belgialaiseen Club Bruggeen ja hyökkääjä Daniel Sturridge Turkin pääsarjaan Trabzonsporiin.

Mestarien liigan isokorvainen pokaali palasi Liverpooliin 14 vuoden tauon jälkeen toukokuussa, mutta Valioliigan voitto piinaa joukkuetta yhä. Edellistä kotimaan mestaruutta juhlittiin seurassa vuonna 1990.

– Se on varmasti kaikkien mielessä. Viime kausi oli aika järkyttävä, kun yhden tappion myötä menetti mestaruuden. Se on aika raakaa, mutta tunnustus Citylle siitä, Hyypiä myöntää.

– Työ on sikäli kuitenkin kesken, että mitä kauemmin joukkue on yhdessä, sitä enemmän sen peli voi kehittyä. En usko, että Mestarien liigan voiton jälkeen motivaatiossa on puutteita. Liverpoolin on keskityttävä jatkuvasti voittamaan seuraavaa ottelua. Jos tämä säilyy, menestys seuraa perässä.

Hyypiän mukaan Kloppin vahvuus on tämän läheisyys pelaajien ja joukkueen kanssa.

– Hän on aito ja innostunut jalkapallosta. Se on tärkeää. Klopp on aina tuollainen, eikä hänen tarvitse näytellä Liverpoolin päävalmentajana mitään roolia.

– Taktinen osaaminen on myös vahvuus. Liverpoolin peli on muuttunut Kloppin aikakaudella. Prässäämään juostiin aikamoisella vauhdilla ja päästä päähän mentiin kovaa hänen tullessaan seuraan. Nyt peliä katsotaan enemmän erilaisten vastustajien mukaan ja reagoidaan hyvin myös pelien sisällä, Hyypiä sanoo.

Liverpool aloittaa Mestarien liiga -kauden tiistai-iltana Napolin vieraana. 

Lue myös:

    Uusimmat