Lewis Hamiltonille tukea yllättävältä suunnalta: Charles Leclerc tyrmää mestariin kohdistetun kritiikin

5:28
C Moren studiossa käytiin George Russellin Mercedes-visiitin jälkeen vakava keskustelu Valtteri Bottaksen asemasta tallissa

Kolmatta kauttaan Ferrarilla ajava Charles Leclerc puolustaa Mercedeksen Lewis Hamiltonia omasta mielestään kohtuuttomalta kritiikiltä.

Hamilton on noussut viimeisten seitsemän vuoden aikana F1-historian menestyneimmäksi kuljettajaksi. Hänen saavutuksiaan on kuitenkin vähätelty, sillä hän on saanut nauttia vuosina 2014–2020 sarjan ylivoimaisesti parhaasta autosta.

Kritiikki Hamiltonia kohtaan voimistui viime kauden lopulla, kun George Russell tuurasi häntä Bahrainissa ajetussa Sakhirin GP:ssä ja Williams-kuski oli heti vähällä jopa voittaa koko kilpailun. Tallikaveri Valtteri Bottaskin oli helisemässä.

Jos 22-vuotias, toista kauttaan F1:ssä ajava kuljettaja pystyy tällaiseen, mitä se kertoo Mercedeksestä, Hamiltonista tai Bottaksesta? 

Hamiltonin puolustajien mielestä ei läheskään kaikkea, sillä vaikka Mercedes on ollut kiistatta sarjan ylivoimainen, Hamilton on kuitenkin pystynyt lyömään tallikaverinsa Mercedeksen mestaruusvuosien aikana 6–1.

Tähän Hamiltonia puolustavien ihmisten kuoroon on nyt liittynyt myös Leclerc, jonka mukaan Hamiltonin ansioluettelo kertoo kyllä kaiken tarvittavan britin osaamisesta.

– On ihmisiä, jotka muistuttavat jatkuvasti, että hän ajaa parasta autoa, mutta mielestäni se ei ole sattumaa, että juuri hän istuu siinä autossa, Leclerc sanoi motorsport.comin italiankielisen version haastattelussa.

Leclerc toki myöntää, että se, miltä kuljettajan ura ja saavutukset jälkeen päin näyttävät, riippuu suuresti uran aikana tehdyistä valinnoista. Esimerkiksi Hamilton hyppäsi Mercedekselle jo puolitoista vuotta ennen tallin ylivoiman alkua.

– Omalla kohdallani olen erittäin tyytyväinen ollessani Ferrari-kuljettaja. Se on aina ollut unelmani, ja haasteenani on antaa oma työpanokseni sen eteen, että talli palaa voittajaksi. Tiedän, että valinnat ovat tärkeitä, mutta tänä päivänä ainoa tavoitteeni on palata huipulle Ferrarin kanssa. Olen varma, että tallilla on edellytykset päästä sinne, missä haluamme olla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja