Fernando Alonson ensimmäinen kommentti Lewis Hamiltonista osui pahasti omaan nilkkaan – tallipäällikkö nauraa makeasti: "Hän oli täysin väärässä"

Fernando Alonso koki kaudella 2007 kovan kolauksen, kun hän taipui F1-sarjassa debytoineelle tallikaverilleen Lewis Hamiltonille. Alonso ei voinut kuvitellakaan, että 22-vuotias britti olisi heti ensimmäisellä F1-kaudellaan niin hyvä.

C Moressa nähtävän Race to Perfection -dokumenttisarjan viimeisessä osassa esitellään muutamia F1-sarjan tienraivaajia, edelläkävijöitä, jotka ovat omalla toiminnallaan raivanneet tietä muille. Yksi jaksossa esiteltävistä henkilöistä on McLaren-tallin pitkäaikainen omistaja ja johtaja Ron Dennis. Yli 30 vuoden mittaisen McLaren-taipaleensa aikana Dennis johdatti tallin seitsemään valmistajien ja kymmeneen kuljettajien maailmanmestaruuteen.

Dennisiä voi pitää tienraivaajaan erityisesti kahdesta syystä.

Ensinnäkin hän, yhdessä teknisen johtajan John Barnardin ja Steve Nicholsin kanssa, mullisti F1-autojen rakentamisen käyttämällä kauden 1981 MP4/1-autossa ensimmäisen kerran hiilikuidusta valmistettua koria.

Vuonna 1995 Dennis tapasi 10-vuotiaan Lewis Hamiltonin ensimmäisen kerran. Kaksi vuotta myöhemmin hän otti Hamiltonin siipiensä suojaan, ja lopulta vuonna 2007 Dennis tarjosi Hamiltonille mahdollisuuden F1:ssä – tunnetuin seurauksin.

Tuore GP2-mestari istutettiin McLarenilla kahden edellisen kauden maailmanmestarin Fernando Alonson rinnalle. Kausi 2007 oli myös Alonson ensimmäinen tallissa.

– Sanoin Fernandolle, että olen päättänyt antaa Lewisin ajaa. Hän kysyi: "Etkö halua voittaa valmistajien maailmanmestaruutta?" Hän ei uskonut, että Lewis olisi minkäänlainen uhka tai pisteiden kerääjä. Tämä hymyilyttää minua nykyään, Dennis kertaa dokumenttisarjassa makea virne kasvoillaan.

– Hän oli täysin väärässä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hamilton sijoittui debyyttikaudellaan toiseksi Ferrarille siirtyneen Kimi Räikkösen juhliessa MM-titteliä yhden pisteen marginaalilla. Alonso keräsi yhtä paljon pisteitä kuin Hamilton, mutta jäi MM-pronssille huonompien kisasijoitusten vuoksi.

Siinä Alonso oli sentään oikeassa, että McLaren ei voittanut valmistajien maailmanmestaruutta. Syy ei kuitenkaan ollut Hamiltonissa vaan kauden aikana paljastuneessa vakoilutapauksessa, jonka seurauksena talli joutui maksamaan sadan miljoonan dollarin sakot ja menetti valmistajien sarjassa keräämänsä pisteet.

C More Sport 1 tänään kello 18.25: Formula 1 - Race to Perfection: Tienraivaajat. Dokumenttisarjan kaikki jaksot katsottavissa cmore.fi-suoratoistopalvelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja