Tökerö radioviesti Alfa Romeolle: Valtteri Bottaksen rinnalle mielivä Antonio Giovinazzi turhautui pahasti

Alfa Romeon Antonio Giovinazzi ei peitellyt pettymystään tallinsa strategiaan Meksikon GP:n jälkeen. Huippulähdön ottanut italialaiskuski oli kisassa 11:s

Pääkuvan video: Meksikon GP:n startti eri kuvakulmista – Alfa Romeon Antonio Giovinazzi nousee upeasti 11. sijalta kuudenneksi. 

Kisaan 11. ruudusta lähtenyt Giovinazzi oli avausmutkan jälkeen yllättäen peräti kuudentena, kun hän pystyi välttämään Mercedeksen Valtteri Bottaksen ja McLarenin Daniel Ricciardon osumasta alkunsa saaneen sekamelskan. 

Hän joutui taipumaan pian Ferrarin Carlos Sainzille, mutta kauden toinen pistesija näytti hyvin mahdolliselta. 

Giovinazzin urakka synkkeni kuitenkin 17. kierroksella tulleen ensimmäisen varikkostopin jälkeen, kun hän jäi Bottaksen tavoin ruuhkaan hitaan Ricciardon taakse

27-vuotiaan kuskin tuntemukset oli helppo poimia kisan jälkeisestä tiimiradioviestistä. 

– Hei kaverit, kiitokset loistavasta strategiasta, Giovinazzi töksäytti. 

Viesti oli tökerö, mutta italialaisen harmitukselle oli myös katetta, sillä Giovinazzin varikkostopin aikaan yhdeksäntenä ollut tallitoveri Kimi Räikkönen oli lopputuloksissa kahdeksas.  

Lisäksi Giovinazzin ensi kauden tallipaikka on enemmän kuin vaarassa, sillä Alfa Romeolle siirtyvän Bottaksen rinnalle on huhuiltu muita miehiä

– Olen todella pettynyt, sillä tallilla oli mahdollisuus saada kaksi autoa pisteille. Strategia meni kuitenkin pieleen, sillä minut otettiin varikolle liian aikaisin, minkä seurauksena jouduin ruuhkaan, Giovinazzi kertasi. 

– Ei aikaisen stoppi minua häiritse, mutta jos joudun ruuhkaan, niin ei tuollainen strategia toimi ikinä. 

Giovinazzi on ajanut tällä kaudella vain yhden MM-pisteen. Neljästi kymmenen joukkoon yltäneen Räikkösen saldo on kymmenen pinnaa.  

Lue myös:

    Uusimmat