Toto Wolff tuimana: Valtteri Bottas teki startin jälkeen ratkaisevan virheen – "Niin ei olisi pitänyt tapahtua"

Meksikon GP:stä tuli Mercedekselle juuri niin vaikea kuin talli oli etukäteen uumoillut. Valtteri Bottaksen kanssa heitettiin kuitenkin hukkaan tärkeitä MM-pisteitä.

Paalulta kisaan startanneen Bottaksen päivä alkoi mennä alamäkeen heti pian lähtökiihdytyksen jälkeen. Bottas valitsi ajolinjan keskeltä rataa, ja niin Lewis Hamilton kuin Max Verstappen tulivat ykkösmutkaan jarrutettaessa hänen ohitseen.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff piti likimain anteeksiantamattomana sitä, että Verstappen pääsi kuittaamaan molemmat mustat autot niin helposti.

– Niin ei olisi pitänyt tapahtua. Meillä oli kaksi autoa kärjessä, ja jätimme Maxille tilan tulla ulkokautta, Wolff sanoi Sky Sportsilla ja jatkoi aiheesta myöhemmin Mercedeksen lehdistötilaisuudessa:

– Näissä autoissa on vaikea arvioida peileistä, mitä takana tapahtuu. Mutta jos Valtteri olisi ollut enemmän vasemmalla, Max ei olisi päässyt ohi.

Lisäksi Bottas osui ykkösmutkassa yhteen oikean etupyörän lukkoon jarruttaneen McLarenin Daniel Ricciardon kanssa ja pyörähti keskelle rataa. Sijoitus romahti hetkellisesti koko joukon hännille, ja Bottas vietti tämän jälkeen yli puolet kisasta jumissa juuri Ricciardon takana.

Kisan puolivälin jälkeen, juuri kun Bottaksella oli varikkokäyntien myötä mahdollisuus nousta Ricciardon edelle, Mercedes-tyri hänen toisen varikkokäyntinsä. Vasenta etupyörää ei saatu millään irti, ja aikaa kului yli kymmenen sekuntia. Ricciardo nousi uudelleen Bottaksen edelle.

– Vanne jumittui akseliin. Siitä eteenpäin kyse oli vain siitä, että saisimme (nopeimmasta kierrosajasta jaettavan) yhden pisteen pois Maxilta, mutta sekään ei lopulta lohduttanut paljoa, Wolff harmitteli.

Lopputuloksissa Bottas oli 15:s.

– Pyörähdys ärsyttää, kun olisimme voineet saada kolmannen tai neljännen sijan, Wolff sanoi.

– Tästä viikonlopusta ei jäänyt paljoakaan kerrottavaa, mutta meidän täytyy katsoa positiivisia asioita. Lewis ajoi mahtavan kilpailun sillä kalustolla, joka hänelle oli annetu. Se, että hän pystyi pysymään toisella sijalla, oli minulle tämän päivän kohokohta. Automme oli tänään ehkä riittävän hyvä kolmannelle sijalle, mutta Lewis onnistui silti olemaan toinen.

Vaikka Mercedes yllätti Red Bullin, ja itsensä, aika-ajoissa viemällä eturivin lähtöruudut, kilpailu osoitti Wolffin mukaan sen, mitkä voimasuhteet todellisuudessa olivat.

– Kun tulimme tänne, emme odottaneet, että voittaisimme Red Bullin. Aika-ajotulos oli yllätys; he menivät taaksepäin, me eteenpäin. Kisassa näimme todellisen vauhdin. Voitto ei ollut missään vaiheessa meidän saatavillamme, ja toinen sija olikin lähtökohtiin nähden kuin voitto.

Mercedes johtaa valmistajien MM-sarjaa yhden pisteen erolla Red Bulliin, kun kaudesta on ajamatta neljä osakilpailua. Kuljettajien MM-pisteissä Verstappen kasvatti johtonsa Hamiltoniin 19 pisteeseen.

– Lähdemme täältä – radalta, jota pidimme ehkä huonoimpana meille – Brasiliaan, joka ei ole ollut kovin paljon parempi. Uskomme, että voimme saada sinne ihan hyvän auton, sellaisen, joka on lähempänä Red Bullia kuin täällä.

Lue myös:

    Uusimmat