Näitkö tämän? Max Verstappen teki tarkoituksella kiusaa Valtteri Bottakselle – jopa Red Bull -pomo ärähti suojatilleen

Red Bullin F1-neuvonantaja Helmut Marko antoi tunnustusta Meksikon GP:n voittaneelle Max Verstappenille, mutta ei pitänyt hollantilaiskuskin tavasta leikitellä Mercedeksen Valtteri Bottaksen kanssa kisan lopussa. 

Pääkuvan videolla Max Verstappenin kiusantekoa Valtteri Bottakselle Meksikon GP:n loppuhetkillä sekä molempien kuljettajien tiimiradioviestittelyä hämmentävässä tilanteessa. 

Tämän jälkeen hollantilainen dominoi kisaa – jopa siinä määrin, että hänellä oli varaa häiritä Bottasta lopussa. 

Bottas putosi joukon hännille avausmutkassa, kun McLarenin Daniel Ricciardo osui häneen. Suomalaisen kilpailu oli tervanjuontia, ja hän oli lopulta 15:s. Hän ryösti kuitenkin kisan nopeimman kierroksen Verstappenilta aivan kalkkiviivoilla. 

Hollantilainen yritti parhaansa mukaan estää tämän, kun hän jäi leikittelemään kaksi kierrosta hänen perässään olleen Bottaksen kanssa. Hän päästi ensin Bottaksen edelleen, mutta tuli hetkeä myöhemmin suomalaisen kantaan, jotta tälle heiluteltaisiin sinisiä lippuja.

Verstappen ohittikin Bottaksen, mutta pehmeimmällä rengasseoksella ajanut Mercedes-kuski onnistui tästä huolimatta tekemään nopeimman kierroksen. 

Helmut Marko ei välittänyt Verstappenin puuhista. 

– Hänen täytyy pysyä poissa tuollaisesta. Nopein kierros on ihan kiva juttu, mutta voitto on kaikista tärkein, Marko jyrisi saksankieliselle Sky-kanavalle. 

Lähde: gpblog.com

Alla olevalla videolla kisan ratkaisuksi muodostunut startti, joka oli Mercedeksen kannalta painajaismainen. 

Lue myös:

    Uusimmat