F1-tähti piinasi Valtteri Bottasta – miten ihmeessä tästä osumasta suomalaiskuskiin ei tullut rangaistusta?

McLaren-kuski Daniel Ricciardo väittää, ettei hän törmännyt hallitsemattomasti Valtteri Bottaksen Mercedekseen Meksikon GP:n startissa. Australialaiskuljettaja ei saanut rangaistusta kontaktistaan suomalaiseen. 

Pääkuvan video: Valtteri Bottaksen kisa menee pilalle Meksikon GP:n startissa tapahtuneen osuman takia. 

Paalulta startanneen Bottaksen suoritus kisan startissa jätti paljon hampaankoloon. Hänen ohitseen rynnistivät kolmannesta ruudusta kärkeen pompannut Red Bullin Max Verstappen sekä kakkospaikalta lähtenyt tallitoveri Lewis Hamilton

Bottaksen kisa meni pilalle avausmukassa, kun suomalainen pyörähti joukon hännille Daniel Ricciardon aiheuttaman kontaktin jälkeen. Eikä tässä vielä kaikki: Ricciardo oli tulppana Bottaksen tiellä turva-autoepisodin jälkeen. 

Tuomaristo pisti avausmutkan kolarin merkille, mutta ei tutkinut sitä tarkemmin tai antanut siitä Ricciardolle rangaistusta. Mercedeksen tallipomo Toto Wolff yllättyi tästä, kun puolestaan McLaren-johto piti kontaktia normaalina kisatilanteena. 

Kansainvälinen autoliitto FIA ei ole ainakaan vielä antanut täyttä selvitystä siitä, miksi avausmutkan episodia ei otettu perinpohjaiseen tarkasteluun.

Ricciardo lukitsi jarrunsa ennen mutkaa, mutta The Race -sivuston analyysin mukaan tuomaristo katsoi Ricciardon hallinneen autoaan tuon virheen jälkeen. Tämän takia tuomaristo ei todennäköisesti pitänyt McLaren-kuskia ainoana syypäänä kolariin ja merkkasi sen normaaliksi kisatilanteeksi. 

– Tilanteessa pitää ottaa huomioon useita eri seikkoja. Tuomariston näkemys oli se, että avausmutkan tapahtuma oli normaali kisatilanne, FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi linjasi huomautettuaan muun muassa siitä, että autot olivat hyvin lähellä toisiaan. 

Alla video startista kuskien näkökulmasta. 

Bottas ei ottanut kantaa siihen olisiko Ricciardoa pitänyt rankaista, mutta tunnusti, että "osuma pilasi hänen kisansa". Hän oli lopulta 15:s.

12. sijalle yltänyt Ricciardo valitteli, ettei avausmutkassa ollut yksinkertaisesti tarpeeksi tilaa. 

– Lukitsin ensin jarruni, mutta sain auton hallintaan mutkaan tullessani. Valtteri leikkasi mutkaan niin, että hän odotti siellä olevan tilaa, mutta minä ja (Sergio) Perez olimme takana. En tietystikään syytä Valtteria, sillä minä osuin häneen, mutta kun katsoin sen uusintana, niin pidin sitä normaalina kisatilanteena.  

– Olin ehkä optimistinen, mutta se näytti sellaiselta väliltä, että joku muu hyökkää siihen, jos en tee sitä, Ricciardo perusteli. 

Lue myös:

    Uusimmat