Lewis Hamilton syytti katkerana Valtteri Bottasta

Lewis Hamilton kritisoi Mercedes-tallitoveriaan Valtteri Bottasta Meksikon GP:n startin tapahtumista. 

Pääkuvan video: Tästä on kyse! Lewis Hamilton näki Valtteri Bottaksen tehneen virheen Meksikon GP:n startissa. 

Bottas ja Hamilton lähtivät kisaan ruuduista 1 ja 2, kun MM-taistoa tallin kanssa käyvän Red Bullin Max Verstappen ja Sergio Perez olivat seuraavassa rivissä. Mercedeksen tavoite oli pitää haastajat takana pitkällä lähtösuoralla, mutta toisin kävi. 

Verstappen nousi alkukiihdytyksessä Hamiltonin ja Bottaksen vierelle kolmen kuskin rintamaan ja kuittasi molemmat ulkokautta avausmutkassa. Tämän lisäksi Bottas romahti joukon hännille, kun McLarenin Daniel Ricciardo ajoi hänen peräänsä. 

MM-taistoa Verstappenin kanssa käyvä Hamilton oli visioinut startin niin, että Bottas ottaisi hyvän lähdön ja britti saisi tallitoveriltaan vetoapua. 

– Pääsin hänen rinnalleen, mikä oli hyvä juttu. Sen jälkeen suojasin vain omaa puoltani radasta ja varmistin, ettei kukaan tule ohitseni sisäkautta. Yritin estää sitä Red Bullia, jonka näin peileistäni, Hamilton kertasi medialle. 

– Oletin, että Valtteri tekisi samoin, mutta hän selvästikin jätti oven auki Maxille. Max oli puhtaalla ajolinjalla, joten hän teki upean jarrutuksen 1. mutkaan. Ja kun minä olin radan likaisella sisäreunalla, minulla ei ollut toivoa, Hamilton totesi tylysti. 

Alla video startista kuskien näkökulmasta. 

Lisäksi Ricciardo-kosketuksesta johtunut Bottaksen spinnaus häiritsi Hamitoninkin kisaa, sillä Red Bullilla oli kärjessä taktiset valttikortit kädessään. Perez pysyi hyvin lähellä Hamiltonia kolmannella sijalla.  

– En pystynyt tekemään häneen (Perez) eroa. Meillä molemmilla oli mahdollisuus tehdä aikaisempi varikkostoppi ja taistella sijoituksesta sillä tavalla, joten pysähdyimme (ensin). 

Lopussa Perez pääsi haastamaan Hamiltonin uudelleen tuoreemman rengassetin ja paremman vauhdin turvin. 

– Yksi lisäkierros ja luulen, että taistelu oli ollut ohi, mutta olen iloinen, että ylsin toiseksi. 

Kisan voittaneen Verstappenin MM-johto Hamiltoniin on nyt 19 pistettä. Valmistajien puolella Mercedes johtaa vielä pisteellä. Kautta on jäljellä neljä kilpailua. 

Lue myös:

    Uusimmat